Naboer til brand: 'Det er uhyggeligt og frygteligt'

Drabet i Vemmelev skaber utryghed, mener nabo.

Hjemmeværnet sidder klar ved vejen, så de kan holde uvedkommende væk. (Foto: Johanna Maj Varming © DR Sjælland)

En buket roser og et hvidt lys er placeret foran hjemmet på Slagelse Landevej lidt uden for Vemmelev.

Inde på grunden er politiet stadig i gang med de tekniske undersøgelser af søndagens brand, hvor en person blev fundet dræbt i et udbrændt hus.

Ude ved landevejen sidder en opsynsmand fra Hjemmeværnet på en hvid plastikstol. Han skal sikre, at uvedkommende ikke træder ind til det nedbrændte gule stuehus.

De tre brande er sket i Vemmelev, Ruds Vedby og Odsherred. (© dr)

I huset boede en 80-årig mand, men den afdøde er endnu ikke identificeret med sikkerhed. Til gengæld har retsmedicinerne fastslået, at han blev dræbt, inden branden brød ud, oplyser Ritzau.

I går meldte politiet så ud, at drabet og branden undersøges sammen med to andre drab i henholdsvis Ruds Vedby på Midtsjælland og Gundestrup i Odsherred.

Så røg fra sit køkkenvindue

I Vemmelev stod Jane Løgstrup søndag i sit køkken. Ud af køkkenvinduet kunne hun se røgen begynde at sive op fra grunden tæt på, men det var ikke noget, hun tog til efterretning.

Det ville nemlig ikke være første gang, at hun havde set husets beboer brænde haveaffald af.

Jane Løgstrup fra Vemmelev så røgen fra gården, da den brændte. (Foto: Johanna Maj Varming © DR Sjælland)

Men så hørte Jane Løgstrup udrykningen fra brandbilerne, og senere kunne hun se, hvordan stuehuset brændte.

- Jeg synes, det er uhyggeligt. Det er ubehageligt, at der er nogen, der kan finde på at slå en ihjel og så bagefter sætte ild til ejendommen. Det er virkelig frygteligt, siger hun.

Den omtalte brand er også noget, naboerne snakker om i byen.

- Det er frygteligt, fordi da jeg var barn, låste vi ikke dørene. Nu låser vi døren, når vi bare går i haven.

Og om drabet i den lille by Vemmelev skaber utryghed, er svaret fra Jane Løgstrup klart.

- Det tror jeg, at det gør hos alle.

Thomas Hansen bor heller ikke langt fra politiets gerningssted. Han var ikke selv hjemme, da branden brød ud. Han blev rystet over at høre, at der er tale om et mord.

Thomas Hansen føler sig ikke utryg i Vemmelev på trods af branden. (Foto: Johanna Maj Varming © DR Sjælland)

- Det gør det meget mere forfærdeligt, siger han.

Thomas Hansen mener dog, at hændelsen ikke gør ham bange for at bo i området.

- Nu har jeg både videokameraer og store hunde, så her tror jeg ikke, at de kommer ind, siger han.

30 henvendelser fra borgere

I går nedsatte politiet en specialgruppe, som efterforsker de tre brande.

Senere bad politiet offentligheden om hjælp, og nu har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi modtaget 30 henvendelser fra forskellige borgere.

- Dem vil vi gennemgå og bruge energi på her de kommende dage, lyder det fra Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Flere af henvendelserne drejer sig om nogle iagttagelser fra borgere omkring de adresser, som politiet har efterlyst observationer omkring.

- Det er klart, at det kan være interessant i forhold til vores efterforskning. Det kan være den lille brik i vores store puslespil, der kan lede os videre. Så derfor vil jeg endnu en gang gerne opfordre eventuelle vidner til at rette henvendelse til os, så vi kan få deres viden i efterforskningen.

Politiet vil stadig gerne høre fra borgere på telefon 114.

De tre drabssager

  • Gundestrup torsdag 14. februar: Brand i en ejendom på Færgevej 4 i Gundestrup, Odsherred. En 65-årig mand blev fundet dræbt i huset. Han havde skader, som var påført ham inden branden.

  • Ruds Vedby, søndag 21. april: Brand i en ejendom på Kalundborgvej 34. Husets 68-årige beboer, Kiehn Georg Andersen, blev nogle dage efter fundet dræbt i en grusgrav.

  • Vemmelev, søndag 16. juni: Brand i en ejendom på Slagelse Landevej 108. En indebrændt person blev fundet i huset. Personen vurderes dræbt inden branden. De nærmere omstændigheder kender politiet endnu ikke. Det er heller ikke fastlagt, om det er husets 80-årige beboer, der er omkommet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter