Nøgenbader blev kaldt liderbasse: Ubehageligt, at blive lagt ud på nettet

Nøgenbadere på Enø hilser lovforslag om hævnporno velkommen.

Peder Sass oplevede at blive hængt ud på nettet, fordi han badede nøgen på Enø ved Karrebæksminde. (Foto: Ann Smed Madsen © (c) DR)

Klokken syv hver morgen bader en gruppe mænd splitternøgne på Enø ved Karrebæksminde i Sydsjælland.

Det blev en familiefar i 2013 vred over, fordi mændene løb nøgne ud i bølgerne foran hans datter. Familiefaren filmede mændene og lagde optagelserne ud på nettet under overskriften "Liderbasserne".

Men det er en naturlig ting at bade nøgen næsten hele året rundt, forklarer Peder Sass, der har sommerhus i Karrebæksminde, og er en del af gruppen af nøgenbadende mænd. En gruppe, der kalder sig for "Rynkerøvene".

- Det er ikke nødvendigvis en behagelig ting pludselig at opleve, at vi kommer frem på skærmen, siger han.

- Vi er ikke generte over at bade, men det er ubehageligt, at vi bliver lagt ud på nettet.

Opbakning i byen

"Rynkerøvene" anmeldte familiefaren til politiet for chikane, men vedkommende, som ikke har ønsket at udtale sig til DR Sjælland i denne forbindelse, blev i landsretten frikendt for æreskrænkelse.

Fremover skal det dog være strafbart at dele billeder af nøgne personer fra stranden. Det mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der har sendt et lovforslag, som der tegner sig et bredt flertal for, i høring.

I dag kan man blive straffet, hvis man deler nøgenbilleder taget i det private rum, men det skal altså udvides til eksempelvis også at gælde for billeder fra stranden.

Lovforslaget er samtidig en forlængelse af et andet og større lovforslag, hvor regeringen blandt andet lægger op til at tredoble straffen for freds- og æreskrænkelser.

Peder Sass hilser det nye lovforslag velkomment, for selv om han nyder at bade nøgen, ønskede hverken han eller de andre medlemmer af "Rynkerøvene" at blive udstillet.

- Vi nyder, at vi kan bade frit uden at have vådt tøj på, når vi kommer op, og i det hele taget. Derfor var det særdeles ubehageligt pludselig at opleve, at nogle kunne omtale os igennem medierne, siger han, der dog oplevede, at der var opbakning blandt andre borgere i byen.

- Vi havde vundet den sag i befolkningen. Når vi gik på gaden, eller hvor vi nu var henne i Karrebæksminde, oplevede vi jo udelukkende, at folk havde sympati med vores situation, siger Peder Sass.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk