Nu jubler Randi: Hendes barn skal ikke ”ghettoskolen”

På trods af nej fra byrådet til ny børnehaveklasse, så bliver en række børn på Falster alligevel elever på Østre Skole.

Østre Skole i Nykøbing Falster får nu alligevel en ny børnehaveklasse efter sommerferien. (Arkivfoto 2013) (Foto: Østre Skole Nykøbing Falster © Østre Skole Nykøbing Falster)

Forældre, der gerne ville have deres børn på den populære Østre Skole i Nykøbing Falster, kan nu ånde lettet op.

Fire nye børn er flyttet til skoledistriktet – de to af dem indenfor de sidste par dage – og dermed opretter Guldborgsund Kommune nu alligevel en ekstra børnehaveklasse.

Mange forældre foretrækker skolen på bekostning af Lindeskovskolen, der ligger i et ghettoområde.

Randi Havlykke, hvis datter på fem år skal starte i børnehaveklasse efter sommerferien, fik beskeden her i eftermiddag, da hun kom over på skolen, for at hente sin store datter:

- Jeg blev jublende glad.

Randi Havlykke, der allerede har to større børn på Østre Skole, har ringet til skolen hver eneste dag den seneste tid, for at tjekke, om der skulle være blevet en plads til hendes datter.

- Da vi hørte det, græd vi begge to og omfavnede hinanden. Jeg er virkelig glad, siger Randi Havlykke med eftertryk.

Randi Havlykke er meget glad. I eftermiddag fandt hun ud af, at hendes datter alligevel får en plads på Østre Skole. (Foto: Privatbillede)

Et nej bliver nu til et ja

Byrådet stemte i går aftes nej til at oprette en ny klasse, fordi det ville betyde en udgift på helt op til 750.000 kroner om året for Guldborgsund Kommune.

Formanden for børn- familie- og uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, Simon Hansen (S), var en af dem, der stemte imod at oprette en ny klasse. Han frygter, det vil gå ud over de andre skoler i kommunen, når pengene til den nye klasse på Østre Skole skal findes:

- Det bliver svært og ikke sjovt, siger han her til eftermiddag.

Glade for forældres opbakning

Skolelederen på Østre Skole, Carsten Berger Pedersen, er glad:

- Der har været en masse debat om det her og en masse forældre, der gerne vil ind på skolen. Den opbakning er vi selvfølgelig glade for på skolen, siger han.

Facebook
Twitter