Nu kan du leje dig ind med dine lopper

I et nyt loppe-supermarked kan du leje dig ind for en uge,når du skal af med dine gamle ting og sager.

Der var mange besøgende på åbningsdagen i Kirpuu i Ringsted. (Foto: Claus Andreassen © dr)

Danskerne elsker loppemarkeder. Det vidner de mange tv-programmer om. Nu har kræmmersjæle fået et nyt koncept, Kirpuu på foreløbig tre adresser i Hillerød, Ringsted og Næstved.

Kirpuu betyder lopper på finsk. Her lejer kræmmerne en stand for 200 kroner om ugen og forsyner deres varer med priser og stregkoder, mens personalet i loppe-supermarkedet står for salget mod en avance på 15 procent.

- Det handler for kræmmerne om at ramme den rigtige pris, for ellers får du ikke solgt dine varer. Det er jo brugte ting og ikke guld, vi handler med, siger Kirpuus danske grundlægger, Claus Andreassen.

Siden etablering af det første finske loppesupermarked i Hillerød i august 2014 er det gået stærkt for Kirpuu. I næste måned åbner Kirpuu et nyt marked i Slagelse og dernæst gælder det København.

Tilsyneladende har kunderne taget godt imod konceptet. I Næstved var p-pladsen fredag formiddag proppet med biler og butikken fuld af kunder.

- Det er skidegodt - og så er det billigt, selvom man ikke kan prutte om prisen, lyder det fra en af Kirpuus kunder, Erik Salomon.

Ingen prutten om prisen

Den etablerede danske brugt-tings-branche frygter ikke Kirpuu. Lederen af Skandinaviens største indendørs kræmmermarked, Inger Skytt fra Det Blå Marked i Haslev, ser mere Kirpuu som et supplement end som en egentlig konkurrent.

- På kræmmermarkeder har tingene deres egen historie og den får du fortalt, lige som du kan prutte om prisen. Det kan du ikke i Kirpuu, hvor alle genstande handles til prisen, siger Inger Skytt.

Det skønnes, at der årligt omsættes brugte ting i Danmark for op mod 80 milliarder kroner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.