Nu kan du trygt cykle Berlin-København langs Præstø Fjord

Tre kommuner er gået sammen om at sikre de to-hjulede langs den udskældte strækning på den internationale cykelrute mellem Berlin og København.

En kritisk strækning på den højtprofilerede cykelrute Berlin-København er blevet trafiksikker for de tohjulede. Et tværkommunalt samarbejde mellem tre kommuner har sikret cyklisterne mod tung og hurtigkørende trafik på de 7,2 kilometer.

En smal og meget trafikeret landevejsstrækning langs Præstø Fjord har længe været en trafikal sort plet på den ellers så populære internationale cykelrute Berlin-København.

Men fra i dag kan alle cyklister nyde naturskønne tur langs fjorden uden fare for liv og lemmer, når en cykelvenlig rute på 7,2 kilometer for første gang tages i brug.

Den går gennem kommunerne Faxe, Vordingborg og Næstved og er blevet til i samarbejde mellem borgmestrene i de tre kommuner.

Fra sort plet til cykelvenlig sti

En rapport fra det tyske cyklistforbund, som stemplede strækningen langs fjorden som direkte livsfarlig for cyklister, fik de tre borgmestre til at stikke hovederne sammen for at finde en løsning.

Løsningen er blevet en såkaldt 2 minus 1-vej. Det vil sige, at den smalle landevej har afgivet plads til cyklister i begge retninger, mens bilerne må deles om den resterende plads på midten af vejen - et enkelt spor.

Kommer der modkørende biler, må bilisterne varsomt trække ind på cykelbanerne for at passere.

Cyklisterne kommer først

Faxes borgmester  har testet ruten både på cykel og i bil, og han kalder oplevelsen overrumplende.

- Vejen har helt klart den psykologiske virkning på én som bilist, at man sætter farten voldsomt ned. Og forhåbentlig vil den også motivere tung trafik og de bilister, der vil køre stærkt, til at vælge en anden vej. For man kan simpelthen ikke køre stærkt, som vejen er nu. Og det var også meningen, siger Knud Erik Hansen.

Udover at give de internationale cykelturister en trafiksikker ferie, forventer Knud Erik Hansen, at cykelruten vil gavne alle, der kan lide at cykle i det sydsjællandske, og turismen på Sydsjælland i al almindelighed.

 

FacebookTwitter