Nu kan efterskoleelever passe tigere og næsehorn

Vilde dyr på skemaet bliver hverdag for efterskoleelever på ny dyrepasserlinje.

Eleverne får lov at lægge duftspor ud på Knuthenborgs savanne, så de kan observere og lære om dyrenes daglige liv. (Foto: Knuthenborg Safaripark © Knuthenborg Safaripark)

Nu melder Bindernæs Efterskole på Lolland sig på banen i vrimlen af specielle efterskolelinjer. Efter sommerferien tilbyder de en dyrepasserlinie i samarbejde med Knuthenborg Safaripark.

Den nye linje er en videreudvikling af deres skoletjeneste, forklarer Katrine Grauslund Hansen fra Knuthenborg Safaripark

- Efterskoleeleverne skal blive bevidste om og fascineret af de vilde dyr. Det bliver de ved at skovle næsehornslort eller følge en tigers liv, fortæller hun.

Efterskoleeleverne skal være i safariparken en dag om ugen. Her skal de hjælpe med at muge ud hos næsehornene, fodre girafferne og lave aktiviteter for dyrene. De skal også være med under slagtninger.

Udenfor den traditionelle turistsæson håber Kathrine Grauslund, at den nye efterskolelinje vil skabe mere liv i parken, og at den kan vække interessen hos fremtidens dyrepassere.

Finn Pedersen, forstander på Bindernæs Efterskole, sagde straks ja, da Knuthenborg Safaripark foreslog en dyrepasserlinje.

- Det er en fantastisk ide, og vi har allerede god erfaringer med vores heste-linje på efterskolen. Den ville vi gerne videreudvikle på til andre slags dyr, fortæller Finn Pedersen.

Det kræver ikke særlige færdigheder at starte på dyrepasserlinjen. Eleverne skal blot have lyst til opgaven med de vilde dyr.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.