Nu skal det være lettere at sælge boliger i udkanten af Danmark

Flexbolig-ordningen forbedres markant, lover regeringen. Ejendomsmæglerne glæder sig til nyt udspil.

Nu skal der mere skub i salget, bebuder regeringen, som er på vej med et lovforslag, der skal fremme salget og samtidig gøre det muligt for potentielle købere at finde frem til de godt 33.000 helårshuse, der kan sælges som fleksboliger.

Flexbolig-ordningen, der gør det muligt for dig at købe et helårshus i provinsen og forvandle til det til fritidsbolig, har fået en tøvende start siden loven blev vedtaget i 2013.

Nu skal der mere skub i salget. Det bebuder regeringen, som er på vej med et lovforslag, der skal fremme salget og samtidig gøre det muligt for potentielle købere at finde frem til de godt 33.000 helårshuse, der kan sælges som flexboliger.

Konkret forbereder minister for By, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), et lovforslag, der skal sørge for at flexboligtilladelsen fremover vil følge matriklen på huset - og ikke som i dag ejeren.

Dermed bliver det muligt for ejendomsmæglerne eksempelvis via boligsiden.dk at oprette en særlig kategori for flexboliger.

Flexboliger bliver synlige på nettet

 

- Dermed kan vi synliggøre de ejendomme, der kan sælges som flexboliger. Ministerens udspil er et stort skridt i den rigtige retning, siger ejendomsmægler Finn Bentzen fra Nybolig i Vordingborg.

I Vordingborg Kommune er det muligt at søge flexboligtilladelse til samtlige boliger i kommunen.

Her er der foreløbig udstedt 89 flexboligtilladelser og to af dem, der har benyttet sig af ordningen er Emile Carlsen og Sasha Nordbrandt fra København, der har købt hus på Østmøn - et håndværkertilbud til 350.000 kroner.

- Det var helt klart naturen, der lokkede. Herude er vi jo tættest på bjerge i hele Danmark, siger Emile Carlsen, der har planer om senere at flytte permanent ud på landet.

Københavnere drømmer om et liv på landet

- Min kæreste arbejder som læge på Frederiksberg Hospital, så vi tænker en fremtid, hvor hun kan åbne praksis på Møn, og vi drømmer om et mere enkelt og billigere liv.

- Det bliver også sjovere når vi får børn, at de kan boltre sig på 5.000 kvadratmeter på Møn i stedet for i en baggård i København, siger Emile Carlsen der sammen med sin kæreste har startet en kampagne for at få vennerne fra København til at følge trop.

- Vennerne er vilde med huset så vi satser på, at vi kan få bølgen til at rulle, siger Emile Carlsen, der har hentet inspiration i Frank Eriksens populære tv-serie "Bonderøven" på DR1.

Regeringens lovforslag om ændrig af flexboligreglerne forventes fremsat inden sommerferien. Lovforslaget skal samtidig fjerne bestemmelsen om, at landejendomme med flexboligtilladelse automatisk overgår til helårspligt efter tre år.

Facebook
Twitter