Nu skal huset males inden BoligJob-ordningen ændres

BoligJob-ordningen fortsætter næste år, men bliver en grøn ordning, hvor der ydes mest tilskud til isolering og klimasikring.

Det er nu, det nye køkken skal installeres eller badeværelset renoveres inden BoligJob-ordningen ændrer sig fra januar. (Arkivfoto) (Foto: Bjarke Feldt- DR © DR P4 Midt og Vest)

Skal du have malet huset, så er det nu, du skal bruge BoligJob-ordningen, for næste år er det for sent.

BoligJob-ordningen fortsætter også i 2016, men her bliver den gjort til en grøn ordning, hvor der mest ydes tilskud til isolering og klimasikring.

Skal du have lavet noget, der giver fradrag, så er det nu, det skal gøres, siger direktør i brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen:

- Hvis huset trænger til at blive malet, hvis du skal have installeret nyt køkken eller repareret badeværelset, så skal du gøre det inden nytår, siger han.

Det nye lovforslag giver tilskud til energi-forbedringer

Det bliver muligt at få fradrag for 12.000 kroner til energi-forbedringer, hvilket for eksempel er efterisoleringer eller en klimaskærm.

I Danske Byggecentre er direktør Palle Thomsen ganske tilfreds med den nye grønne ordning:

- Det er fint, for det tjener jo to formål. Selvfølgelig at det hjælper på vores CO2-regnskab, som der jo er indgået aftaler om med det internationale samfund. Men samtidig giver det jo også arbejdspladser i yderområderne, hvor der ikke er så stor vækst i jobbene.

Den nye ordning bliver delt i to, hvor fradraget på energi-forbedringer er på 12.000 kroner, mens det er 6.000 kroner til andet som for eksempel rengøring.

Listen over fradragsberettiget arbejde i 2015 kan ses på SKAT's hjemmeside, og den endelige liste for 2016 er først ved at blive forhandlet på plads i disse dage.