Ny bro udsat til 2024

Trods massive problemer med den nuværende Storstrømsbro, så vil en ny Storstrømsbro sandsynligvis ikke stå klar før 2024.

Det er i dag forbudt at køre mere end 50 kilometer i timen over Storstrømsbroen på grund af trafiksikkerheden. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

En ny Storstrømsbro skulle ifølge den oprindelige plan stå klar i 2021. Men den tidligere regering og de borgerlige partier valgte i forbindelse med finansloven for 2016 at udskyde åbningen til 2024 - og den udskydelse blev stadfæstet af regeringen på et samråd om sagen i dag.

Den gamle Storstrømsbro mellem Falster og Masnedø lige syd for Sjælland er så slidt, at det er farligt at sejle under den. Men ifølge transportminister Hans Christian Schmidt (V) giver det god mening at vente til 2024.

- Det vi skulle i dag var at forklare, hvorfor den tidligere regering havde udskudt broen, men det bakker jeg sådan set op om, for der er fornuft i den beslutning. Vi har eksperter, der holder øje med, hvor længe den nuværende bro kan holde og landanlægget i Tyskland er også senere færdigt, så det er en fornuftig beslutning at vente lidt, så det passer sammen, siger transportministeren.

Han rykker dog gerne byggeriet lidt frem, hvis det kan lade sig gøre.

- Her i foråret skal vi finde ud af, hvordan vi bedst kan håndtere investeringerne, og hvis vi kan rykke det lidt frem, så gør vi det gerne, siger Hans Christian Schmidt.

Borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (Guldborgsundlisten) tager dog kun dagens udmelding om en bro i 2024 med et "stort gran salt".

- I et samråd træffer man ikke beslutninger, men fortæller om, hvordan rigets tilstand er. Transportudvalget har sagt på tværs af alle partier, at broen er det allervigtigste infrastruktur-projekt at få sat i gang. Men udfordringen er, at man på anlægssiden har et overskud på fem milliarder i 2017 i forhold til EUs øvre grænse, så nu skal man finde ud af, hvordan man får indhentet det, og hvad, der kan vente lidt, siger han.

- Jeg er sikker på, at når finansministeren får taget hul på de drøftelser, så vil man også finde ud af, at projektet skal sættes i gang i 2017, så den bro er færdig i 2022. Det har jeg en forhåbning om lykkes, siger John Brædder.

Det er Vordingborgs borgmester Knud Larsen (V) enig i.

- Vi har argumenterne på vores side, og bevisførelsen kan man få bare ved at gå en tur på broen, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.