Ny ferieform: Nu skal vi også dele campingvogn

Campingvognenes svar på udlejningstjenesten Airbnb bliver nu en realitet i Danmark.

En ny hjemmeside gør det lettere for private at udleje deres campingvogn på en tryg og sikker måde, når de ikke selv bruger den (arkivfoto). (Foto: © TORBEN CHRISTENSEN, Scanpix)

Fra midt i januar kan private danskere leje deres campingvogn ud, når de ikke selv bruger den. Det sker gennem den nye hjemmeside Camptravel.dk.

Det fortæller ejer af Vesterlyng Camping i Føllenslev Torben Berner, der er en af grundlæggerne af camptravel.dk.

- Ejeren af campingvognen får udlejningsindtægter. Ligger vognen fast på en campingplads, får ejeren nedbragt sine liggeudgifter, og ejeren af campingpladsen får indtægten fra persongebyr, forklarer Torben Berner.

Campingrådets direktør, Poul Fejer Christiansen, er begejstret for ideen.

- Det er en meget simpel og logisk model, hvor udlejer kan finde en lejer gennem camptravel.dk, som vil tiltale mange campingvognsejere, der kun vil leje ud, hvis det kan ske på en tryg og sikker måde, vurderer han.

Vil skabe mere liv på campingpladserne

Modellen lader danskere uden campingvogn prøve campinglivet for en billig penge, og campingejerne kan på en mere sikker måde leje ud til private, men det er også godt nyt for campingpladserne.

De kan nemlig se frem til at få flere kunder, hvis mange af de stillestående campingvogne bliver aktiveret af andre mennesker end ejeren.

- Campingpladsejerne kan forøge deres kapacitet, hvis de kan leje en fastliggers vogn ud i en hel sommerferie, forklarer Torben Berner.