Ny forskning: Sterilisering af mænd med fortrydelsesret

En lillebitte silikoneprop kan være fremtidens prævention til mænd. Proppen steriliserer manden, men fortryder han, kan den hives ud igen.

Her er manden bag den silikoneprop, som kan være fremtidens prævention til mænd. Den lille prop kan sterilisere manden, som til enhver tid kan fortryde og få suget den ud igen, hvis han ønsker børn senere i livet. (Foto: Louise Kubel baltzer © DR Sjælland)

Tusindvis af danske kvinder tager p-piller hver dag for at kunne dyrke sex uden at blive gravide. Over 5.000 danske mænd lader sig hvert år sterilisere ved at få klippet sædlederen. Men ved sådan et indgreb er der ingen fortrydelsesret.

Men det kan en ny opfindelse måske ændre på.

En lille silikoneprop kan nemlig i fremtiden være med til at sterilisere mænd, men hvis man fortryder, og så kan proppen tages ud igen.

Den lille prop, som ses på billedet herunder, hedder 'VasDeBlock', og det er elektriker Niels Lindeburg fra Karise, som har opfundet den.

Denne lille dims kan være fremtidens prævention til mænd (Foto: Louise Kubel Baltzer- DR Sjælland © DR Sjælland)

Manden kan få fortrydelsesret

Opfinder Niels Lindeburg siger, at det allervigtigste er, at manden ikke bliver steriliseret permanent:

- Silikoneproppen er let at suge ud igen, når manden fortryder, og gerne vil kunne få børn igen.

Niels Lindeburg har talt med flere læger, civilingeniører og folk i medico-branchen. De mener alle ifølge ham, at silikoneproppen har stort potentiale.

Et billigere og sundere alternativ

Den lille prop er billigere end en operation. Der er heller ikke homoner eller farlig kemi i den. Den fungerer på den måde, at man sætter den op i sædlederen på manden, og så optager den peristaltiske bevægelser.

Den lille grønne prop skal igennem urinrøret under lokalbedøvelse, og så sættes den op i den ene og den anden side. Det er et design som passer til alle mænd og man ved præcis, hvor den skal sidde - nemlig samme sted som man placerer snittet ved sterilisering.

Opfinder Niels Lindeburg har afprøvet silikoneproppen på sædledere fra svin, som ses på billedet herunder.

(Foto: Louise Kubel Baltzer- DR Sjælland © DR Sjælland)

Inspiration kommer fra venners datter

Ideen kom, efter han sammen med sin kone havde besøgt et vennepar:

- De vil helst ikke have, at deres datter skal tage p-piller. Men hun har en kæreste, og så ved man jo, hvad der sker. Da min kone og jeg kører hjem, siger hun, at det er ærgerligt, at der ikke findes et alternativ til det unge par, forklarer Niels Lindeburg.

Den kommentar greb elektrikeren, som i januar vågnede med en god idé, han ville føre ud i livet.

Nu er hans opfindelse med i konkurrencen om at vinde 500.000 kroner, når forskerparken Scion DTU i samarbejde med Industriens Fond afholder Danish Tech Challenge for iværksættere de næste fire måneder. Der vil være over 20 virksomheder som deltager i denne konkurrence.

Se videoen med Niels Lindeburg her:

https://www.facebook.com/drp4sj/videos/950575548317659/

Facebook
Twitter