Ny skole er fleksibel og passer ind i skolereformen

Ny skole får plads til både faldende og stigende elevtal, arbejdspladser til alle lærerne og hævesænkeborde i hjemkundskablokalet.

Én lærer laver diktat med tre klasser på tværs af årgangene, sløjd- og fysiklokalerne er nedlagt til fordel for Håndværk og Design, og handicappede får hævesænke-køkkenborde og teleslynge i hjemkundskab.

Sådan ser fremtidens skole ud, hvis den skal passe ind i den nye skolereform, hvor lærerne har brug for en arbejdsplads på skolen, så de kan forberede sig til næste dag, inden de går hjem klokken 16.

Skolen hedder Sophieskolen og skal bygges i Nykøbing Falsters, hvor eleverne på den nuværende Fjordskolen kan glæde sig til en spritny skole, der åbner allerede i marts.

- Det er meget flot og visionært af en økonomisk presset kommune at bygge sådan en skole, siger skoleleder Jan Axelsen på Sophieskolen.

I øjeblikket er han skoleleder på Fjordskolen. Bygningerne ligger på to matrikler og er fra henholdsvis 1918 og begyndelsen af 1960’erne.

Når Fjordskolen flytter over på den nye skole, bliver det til en fleksibel skole, hvor lærerne for eksempel kan slå tre lokaler sammen, hvis det giver mere mening at undervise flere klasser på én gang:

- Vi kan arbejde med større og mindre grupper helt fleksibelt uden at skulle spørge, hver gang læreren laver om på tingene. Det har en helt klar praktisk betydning for den måde, vi afvikler skoledagen på siger Jan Axelsen.

Ude- og indearealerne er planlagt i samarbejde med DGI, da eleverne med skolereformen skal have lettere adgang til bevægelse og idræt udendørs.

Sophieskolen får plads til cirka 900 elever, men bliver ikke fyldt op fra starten. Den får 10. klassecenter efter sommerferien og ligger i en campus, hvor der er både det almene og det tekniske gymnasium og SOSU-skole.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.