Ny tiltale mod mor, der lagde foto af blotter på Facebook

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og og Lolland-Falsters Politi rejser fornyet tiltale med Rikke Andersen, der på Facebook offentliggjorde et overvågningsbillede af en blotter.

Tidligere på måneden frifandt retten i Nykøbing Falster kvinden, men nu rejser Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fornyet anklage. (Foto: © Morten Seligmann, DR)

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har på ny tiltalt en kvinde, der tog et fotografi af en butiks overvågningsvideo af en blotter og offentliggjorde det på Facebook.

Det oplyser chefanklager Henriette Rosenborg Larsen, efter at Retten i Nykøbing Falster tidligere på måneden frifandt kvinden på baggrund af en fejl i anklageskriftet.

- Vi havde lavet en beklagelig fejl i det oprindelige anklageskrift, og det retter vi op på nu. Med den presseomtale, sagen har fået, er vi bange for, at befolkningen får et forkert indtryk af, at privatpersoner kan bruge Facebook til at efterlyse formodede gerningsmænd.

Anklagemyndigheden havde rejst tiltale efter en forkert paragraf, men denne gang gør de det rigtigt, fortæller Henriette Rosenborg Larsen.

- Vi rejser tiltale efter en paragraf, som indeholder et forbud mod, at privatpersoner videregiver oplysninger om strafbare forhold, uden at den, der er registreret - altså optaget, har givet samtykke, siger hun.

Chefanklageren understreger, at retssagen i virkeligheden bliver en gentagelse af den oprindelige sag bare med tiltale efter en anden paragraf.