Nyt forskningsprojekt: Regionale forskelle på hvem der forsøger selvmord

Der er regionale forskelle på hvem, der forsøger at tage deres eget liv, viser nyt forskningsprojekt.

I Region Sjælland overrasker det, at den største gruppe af personer, der forsøger selvmord, er unge under uddannelse.

Der er regionale forskelle på de personer, der forsøger at tage deres eget liv.

Det viser et nyt forskningsprojekt, som Center for Selvmordforskning står bag. Projektet har set på Region Nordjylland og Region Sjælland.

I Region Nordjylland er der flest førtidspensionister, der forsøger at begå selvmord, hvor det primært er unge under uddannelse, der forsøger at tage deres eget liv i Region Sjælland.

- De to regioner kan bruge tallene til at fokusere på, hvilken gruppe det så er, der skal have ekstra hjælp, for alle grupper skal have hjælp, forklarer Lilian Zøllner, der er centerleder på Center for Selvmordsforskning.

Over halvdelen af dem, der forsøger at begå selvmord, er ifølge Center for Selvmordsforskning hverken i arbejde eller under uddannelse. Derfor kommer det bag på Lilian Zøllner, at tallet er så højt blandt unge under uddannelse i Region Sjælland.

- Det er overraskende, fordi de unge under uddannelse er sammen med andre, og dermed har de også andre at tale med omkring deres problemer, siger Lilian Zøllner.

Tallene fra Center for Selvmordsforskning viser, at der i 2012 var 202 selvmordsforsøg på Sjælland udenfor Hovedstadsregionen, Lolland-Falster og Møn, mens tallet i 2015 lå på 163.

Derimod er der flere nordjyder, der har forsøgt at tage deres eget liv fra 2012-15.

Center for Selvmordsforskning vil nu se nærmere på, hvorfor det er de unge, der er mest udsatte.

Ifølge Register for Selvmord begår omkring 600 personer selvmord om året i Danmark, og det estimeres, at flere tusinde foretager et selvmordsforsøg.