Nyt gymnasium med islam, halal og bedetæpper

Snart åbner landets første officielle muslimske gymnasium, der er baseret på islams værdier.

Landets første muslimske gymnasium, Hindholm STX i Fuglebjerg, byder 18 elever velkommen efter sommerferien. (Foto: Hindholm STX © Hindholm STX)

Når sommerferien går på hæld til august, så står 18 elever klar til at modtage undervisning på landets første officielle muslimske gymnasium, Hindholm STX i Fuglebjerg på Vestsjælland.

Gymnasiet er blevet stiftet af en gruppe forældre, der alle har muslimsk baggrund. Derfor vil gymnasiet være baseret på en række muslimske værdier, siger gymnasiets nyudnævnte rektor Kim Bredsgaard Lund.

- Islam vil være til stede. De elever, der gerne vil bede, kan gøre det mellem lektionerne. Der vil blive serveret halalkød i kantinen. Og så vil der være nogle krav til eleverne, der handler om anstændig påklædning, siger han.

Reglerne omkring påklædning betyder blandt andet, at pigerne ikke må have nedringede trøjer på, når de møder til undervisning. Det handler nemlig om signalværdi, fastslår Kim Bredsgaard Lund.

- Kostskoler har jo også en dresscode, hvor man skal have uniform på. Hos os handler det om, at man skal sørge for at være anstændig påklædt, når man er på uddannelsesinstitutionen. På den måde kan man skelne privatliv og skoleliv, siger rektoren.

Udover Hindholm STX findes der to andre etniske gymnasier. De ligger i henholdsvis Høje-Taastrup og København.

Hindholm er dog det første gymnasium, der officielt kalder sig muslimsk.

Hindholm STX

  • Hindholm STX tilbyder pladser til både dag- og kostskoleelever.

  • Gymnasiet består af to klasselokaler, kontor, lærerværelse, pejsestue og en teatersal.

  • Gymnasiet har derudover et bederum og to vaskerum. Et til piger og et til drenge.