Nyt lys over Region Sjællands bestikkelsessag

Revisorer er klar til at fremlægge undersøgelse om, hvorvidt bestikkelsessagen har kostet skattekroner.

Atea Aarhus (© Atea Presse)

I dag går tæppet i næste akt af dramaet om Danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Det sker, når revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers i dag orienterer Region Sjællands forretningsudvalg om revisorernes kulegravning af sagen.

Sagen startede i juni sidste år, da bagmandspolitiet anholdt flere medarbejdere i Region Sjællands IT-afdeling og sigtede dem for bestikkelse.

De skulle angiveligt have modtaget dyre udenlandsrejser som betaling for at have givet ordrer til IT-firmaet Atea. Den sag efterforsker bagmandspolitiet stadig.

Men betød det nære og måske ulovlige samarbejde mellem Region Sjællands medarbejdere og Atea, at skatteborgerne i Region Sjælland kom til at betale overpris for IT-udstyr til flere hundrede millioner kroner?

Det skal orienteringen i dag kaste nyt lys over.

Undersøgelsen skal blandt andet afdække, om medarbejdere i Region Sjælland orienterede Atea om konkurrenternes bud på IT-udstyr, så Atea kunne byde under. Hvis det er sket, er der tale om et klart lovbrud.

Desuden er politikerne i regionens forretningsudvalg interesserede i at få at vide, om nogen i regionens øverste ledelse har svigtet.

Først og fremmest er der kritisk spot på regionens interne revisionsfirma BDO, da de tilsyneladende har sagt god for regnskabet i otte år.

Sagen kort:

  • Bestikkelsessagen startede med en stor politiaktion 9. Juni sidste år.
  • I alt seks personer har været varetægtsfængslet i sagen.
  • To medarbejdere er bortvist fra regionens IT-afdeling.
  • Gennem otte år har Region Sjælland købt IT-udstyr for lidt over 861 millioner kroner, viser en tidligere rapport fra Rambøll.
  • Ifølge rapporten er størstedelen af ordrerne landet hos Atea uden at have været sat i udbud.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.