Odsherred: Højby Hallen brændt ned til grunden

20-30 brandbiler og 150 personer kæmpede med at redde Højby Hallen i Odsherred, men uden held.

Odsherred Brandvæsen får hjælp fra Holbæk og Kalundborg i kampen mod flammerne i Højby i Odsherred. (Foto: Sten Jørgensen © DR)

Mellem 20 og 30 brandbiler og 150 personer blandt andet brandvæsnet fra Odsherred, Holbæk og Kalundborg kæmpede med at slukke branden i Højby Hallen i Odsherred. Det lykkedes dem dog ikke at redde Højby Hallen. Det skriver DR P4 Sjælland.

Odsherred Brandvæsen fik meldingen om branden klokken 07.00, og omkring klokken halv ti stod flammerne stadig op fra hallen, men brandvæsnet havde fået kontrol med ilden.

Politiets indsatsleder var også på stedet.

- Det første, vi har gjort, er selvfølgelig at sikre, at der ikke er nogen personer til stede i hallen eller i bygningerne omkring hallen. Der ligger et hus bagved, og der har vi sørget for, at personerne kom ud og er i sikkerhed, fortæller indsatsleder for politiet, Steen Aarenstrup, til DR P4 Sjælland og fortsætter:

- Det næste, vi skal sikre os, er årsagen til branden. Det kan være en naturlig årsag, som vi så skal finde, eller der kan være nogen, der har hjulpet til med at få det til at brande. Det er noget af det, vores teknikere skal ind at kigge på, men det kan vi først komme til, når vi kan komme i nærheden af der, hvor det er opstået.

Branden er muligvis påsat

Så sent som i lørdags var der en mindre, muligvis påsat brand i samme sted, og beredskabschef i Odsherred, Lasse Hansen, vil heller ikke afvise, at branden i dag kan være påsat.

- Lørdag aften var vi oppe at slukke en mindre brand i Højby Hallen, som angiveligt var påsat. Det var det, flere vidner på stedet berettede til politiet, siger han til DR P4 Sjælland og fortsætter:

- Så det er selvfølgelig meget nærliggende at tro, at det muligvis også er brandårsagen her, men det er jeg helt sikker på, at politiet vil fortælle mere om på et senere tidspunkt. 

På politiets indsatsleders whiteboard står "muligvis påsat brand".

- Det er klart, det er en tanke, vi tænker med det samme. En hal brænder ikke af sig selv normalt. Det er sjældent, det sker. Så det er selvfølgelig en af de tanker, vi har med og har meget fokus på, når vi skal have sikret de spor, der er, fortæller indsatsleder Steen Aarenstrup.

Tilskuerne bliver forhørt

- Vi laver forhøringer af de folk, der er her. Om de har set noget, eller om de først er kommet, efter det er overstået. Om de kender nogen, der har været her og set, hvad der er foregået. Og hvis der er nogen, der er kommet forbi og har set noget mistænkeligt, så er vi selvfølgelig også meget interesserede i at høre fra dem, siger indsatslederen til radioen.

Han vil ikke afvise, at branden kan have forbindelse til den påsatte brand i Højby Hallen i lørdags.

Hallen ligger på adressen Stårupvej 3 i Højby.

FacebookTwitter