Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Øko-landmand: Samråd betyder intet for mig

Samrådet om landbrugspakken er knap så interessant for de økologiske landmænd.

Miljøministerens samråd er kun spændende for politiske modstandere og journalister, mener økologisk landmand. (© Colourbox)

Miljøminister Eva Kjer Hansen var i dag i samråd på Christiansborg for at forsvare regeringens udskældte landbrugspakke.

Men hvis man bevæger sig ud på markerne til de økologiske landmænd, så er interessen for samrådet knap så stor.

Sådan lyder det fra landmand Ole Nørby, der dyrker økologiske grøntsager på Stevns.

- Hele diskussionen om den øgede mængde gødning er slet ikke noget, vi efterspørger. Vi har masser af luft i gødningsregnskabet, så det påvirker ikke vores hverdag, siger han.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Ole Nørby har ikke fulgt meget med i tirsdagens samråd, hvor Miljøminister Eva Kjer Hansen var i politisk skrydsild. Set fra den økologiske mark har tal og udregningsmetoder taget for meget af fokus og overskygget det vigtige, mener han.

- Det kan være svært at følge med i talræset, når man går rundt som menig landmand. Det handler ikke kun om mængder af gødning for os, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.