Økonomisk pust til danske kystbyer

Fonden Realdania giver millioner til at forbedre de danske kystbyer.

Odden Havneby i Odsherred har fået penge til at gøre havnen mere attraktiv. (Foto: Hans Frederik © DR Regionalen)

På Sjællands yderste spids skal der gang i turismen i Odden Havn, og det har de fået 1,2 millioner til. Det er Realdania, der giver 12,5 millioner til forbedring af danske kystbyer, fordi mange af kystbyerne er nedslidte.

- Vi har fokus på kystbyerne, fordi det er de steder, hvor udviklingen af turisme foregår. Og turisme har meget stor betydning for hele landet, siger Stine Jacobi som er programchef i Realdania.

I Odden Havneby er målet at forvandle den gamle fiskeriauktionshal til et oplevelsessted. Borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov (S) er klar til mere aktivitet på havnen.

- Vi har udviklet et projekt, hvor vi gerne vil have et eventcenter, hvor både beboere, turister og vi som kommune kan lave store events, ligesom når vi har haft makrelfestival, siger han.

Forbedringerne skal tiltrække turister, men skal også komme de lokale til gode, siger borgmesteren.

- Der er rigtig mange, der besøger Odden Havn i sommerperioden, men vi vil gerne have mulighed for, at skabe flere aktiviteter uden for den periode. Det er både for beboere i Odsherred, men også for de turister, som kommer, lyder det fra Thomas Adelskov.

Realdania har givet økonomisk hjælp til seks kystbyer, heriblandt Klintholm på Møn og Sjællands Odde Havneby. Kystbyerne skal have et løft, så de bliver lige så gode at opholde sig i som helårsbyer, siger Stine Jacobi.

- De byer, der er gode helårsbyer med høj kvalitet, er dejlige at opholde sig i. De er selvfølgelig også dejlige at opholde sig i for turister, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.