Ørn fanget i cykelkurv: Tilstand er kritisk

Falckredderne i Slagelse fik lørdag en speciel oplevelse, da de reddede en havørn, der var faldet ned fra himlen og landet i en baggård.

Den havørn, som i lørdags faldt ned fra himlen, fik en cykel ned over sig og blev fanget i den tilhørende cykelkurv i en baggård i Slagelse er stadig hårdt såret.

Det fortæller Kim Skelmose, der bestyrer Projekt Ørn under Dansk Ornitologisk Forening.

- Ørnen er sluppet med skader på næbbet og er blevet røntgenfotograferet af en dyrlæge. Heldigvis er der ikke noget, der er brækket på den, siger Kim Skelmose og fortsætter:

- Men ørnens næb er såret, og det er alvorligt nok, når vi snakker rovfugle.

Den 6,15 kilo tunge ørns tilstand er stadig kritisk, pointerer Kim Skelmose.

  • Havørnen måtte den vej ad dyrlægen, før den kunne blive sendt i vildtpleje. (Foto: Gitte Muse © dr)
  • Den forulykkede ørn i et bur hos dyrlægen. (Foto: Gitte Muse © dr)
1 / 2

Det var Falck, der hentede den sårede ørn i lørdags, og den er nu blevet bragt til et vildtplejecenter, hvor personalet skal forsøge at redde den uheldige rovfugl.

- Det arbejde, der nu forestår er at få den på benene og vingerne igen, og så skal den til at blive sondemadet fra i dag, fordi den har lidt svært ved at tage føde til sig. Men den er begyndt at få en smule mere energi og kan nu holde hovedet mere oppe end den kunne i går, siger Kim Skelmose.

Weekenden har været hårdt for ørnene og dens beundrere, da man i Nordvestjylland fandt en død ørn under en vindmølle angiveligt efter at have været i karambolage med en vindmøllevinge.

Facebook
Twitter