Østenvind flytter DM i surfkajak fra Klitmøller til Rødvig

Østenvinden har med få dages varsel sendt et danmarksmesterskab fra Klitmøller i Nordvestjylland til Rødvig på Sjælland.

DM i kajaksurf er med to dages varsel rykket fra Vestjylland til Østsjælland på grund af vindforholdene. (Foto: Soren Nielsen © (c) DR)

Området omkring Klitmøller bliver kaldt Cold Hawaii på grund af de gode surfforhold.

Men weekendens DM i surfkajak er blevet rykket fra det populære Klitmøller til det mere ukendte Rødvig ved Stevns på Sjællands østkyst.

- Når vinden kommer fra øst, så driver man væk fra Vesterhavet mod Skotland, så derfor har arrangørerne rykket det her til Stevns, siger Thomas Kolbe, medlem af Næstved Kajak og Kanoklub.

Dermed bliver det 6. officielle danmarksmesterskab i små kajakker, der surfer på bølger og laver tricks undervejs, afholdt på Sjælland.

Ærgerlig Klitmøller

Det glæder medarrangør hos Dansk Kano og Kajakforbund Jesper Tilsted fra Thisted, at stævnet kan rykkes med så kort varsel.

- Det bliver sidste stævne for vores landshold inden VM, så der bliver mulighed for at opleve favoritterne i fuld fart, siger han.

Men på den anden side, så ærgrer det ham, at Klitmøller og hans hjemegn ikke får besøg af de omkring 30 deltagere og det medfølgende publikum.

- Et DM promoverer jo området, så det er ærgerligt, siger han.

Regerende danmarksmester David Tetzschner skal forsvare sin titel på lørdag til DM 2017.

På den anden side er Thomas Kolbe fra Næstved Kano og Kajak klub glad for, at Rødvig på den sjællandske østkyst kan træde til med udsigt til gode bølger i weekenden.

- Det bliver meget publikumsvenligt med hop, rul og tricks i bølgerne, siger han.

Endnu en bejler til VM

Dansk Kano og Kajakforbund arbejder på at få verdensmesterskaberne i surfkajak til Danmark, og Thomas Kolbe håber, at Rødvig på Stevns nu kan blive en konkurrent til Vestjyllands Cold Hawaii, når placeringen af et muligt kommende VM skal vælges.

- Hvem ved, måske bliver det nu til Rødvig på Stevns, siger han.

Jesper Tilsted fra Thisted mener dog stadig, at et fremtidigt VM bør placeres i området omkring Klitmøller.

Weekendens DM bliver det 6. officielle DM med omkring 30 deltagere.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.