Offentlig arbejdsplads fyrer arbejdsmiljørepræsentanter trods dårligt arbejdsmiljø

HK undrer sig over fyrede arbejdsmiljørepræsentanter hos Socialtilsyn Øst.

Arbejdsmiljørepræsentanter er blevet fyret fra Socialtilsyn Øst på trods af, at tilsynet har fået et påbud af Arbejdstilsynet om dårligt arbejdsmiljø med mobning og chikane. Det viser en aktindsigt DR Sjælland har fået. (Foto: Trine Warrer Juul © (c) DR)

Socialtilsyn Øst i Holbæk har fået et påbud af Arbejdstilsynet om dårligt arbejdsmiljø med mobning og chikane.

Ikke desto mindre har de fyret mindst to arbejdsmiljørepræsentanter i forbindelse med flere afskedigelsesrunder. Arbejdsmiljørepræsentanter som ellers skulle bidrage til at forbedre arbejdsmiljøet.

I løbet af de snart tre år Socialtilsyn Øst har eksisteret, er der blevet fyret 10 medarbejdere, fem har fået en fratrædelsesaftale og 13 har sagt op. Det viser en aktindsigt DR Sjælland har fået i bemandingen på Socialtilsyn Øst.

Tidligere ansatte har oplyst til DR Sjælland, at fem af de afskedigede har været arbejdsmiljørepræsentanter, mens to arbejdsmiljørepræsentanter selv har sagt op. Det vil Holbæk Kommune dog ikke give aktindsigt i.

Men såvel Socialpædagogernes Landsforbund og HK bekræfter, at der er fyret arbejdsmiljørepræsentanter på Socialtilsyn Øst.

- Set udefra er vi selvfølgelig forundrede over, at man i forbindelse med en sparerunde fyrer en arbejdsmiljørepræsentant, som skal være med til at skabe det gode arbejdsliv på arbejdspladsen, siger formand for HK Kommunal kreds Sjælland Michael Rosenberg.

Leder af Socialtilsyn Øst Henriette Lindberg ønsker ikke at kommentere de fyrede arbejdsmiljørepræsentanter, da det er personalesager.

Facebook
Twitter