Olsen-Bandens "Gule Palæ" sikrer publikumsrekord på Falster

Det gamle trætårn lokker især tyske Olsen-Banden fans til Gedser Remise.

Efter at "Det Gule Palæ" fra Olsen Banden er genopstået i Gedser er turister strømmet til.

Det er formentlig de færreste turistattraktioner i kongeriget, der rammer en stigning i antallet af besøgende på over 400 procent i løbet af to år.

Men det er tilfældet for jernbanemuseet Gedser Remise, der for et par år siden lavede en aftale om at få en træbygning anbragt på remisens område, som spillede en vigtig rolle i filmen "Olsen-Banden på Sporet" fra 1975.

Og det kan i den grad ses på besøgstallet. Remisen i Gedser på Falster, hvor man primært kan se gamle tog, havde 1.700 besøgende i 2016. I år forventer formand for Gedser Remise Finn Rasmussen, at man runder 9.000 besøgende.

Busser med tyske fans kommer på besøg

- Det har betydet rigtigt meget for os. Det er alt fra grupper af lærere og rotaryklubber til skoler og familier, der kommer for at besøge os, fortæller Finn Rasmussen.

Også mange tyskere fra den tyske Olsen-Banden-fanklub kommer valfartende i bus for at besøge remisen, tilføjer han.

Blev flyttet fra Københavns Hovedbanegård

Bygningen bliver i daglig tale kaldt "Det Gule Palæ" og er et kontroltårn, der i mange år stod på baneområdet på Københavns Hovedbanegård.

Den spektakulære flytning af bygningen lod sig gøre ved hjælp af et tilskud fra A.P. Møller Fonden på en million kroner, samt 75.000 kroner indsamlet at tyske Olsen-Banden fans.

I artiklen fremgik det tidligere, at Gedser ligger på Lolland. Gedser ligger på Falster, og det er nu rettet.