Online match-making gør det nu nemmere at få den rette hundehvalp

Tusindvis af hunde aflives hvert år, fordi deres ejere ikke magter dem. Det skal en ny hjemmeside gør noget ved.

De er enormt nuttede, men det er ikke alle, der får tænkt sig om, inden de køber hund. Det fører til mange aflivninger hvert år. (Foto: Pitrs © Colourbox)

Det er et stort og broget marked at købe hund. Måske passer den ikke ind i familien, eller det kan vise sig at være bidsk.

De problemer og mange flere fører til, at op mod 10.000 hunde hvert år bliver aflivet, fordi deres ejere ikke magter dem. Det viser tal fra Dansk Kennelklub.

Det skal der gøres noget ved, og derfor lancerer foreningen i dag en ny hjemmeside, der skal sikre både tryghed og garanti, når man køber en hundehvalp.

- Det betyder, at man køber hund, som man har to års reklamationsret på, og det betyder, at man har en stor organisation bag sig, siger Jens Glavind, administrerende direktør for Dansk Kennelklub.

Byt en hund

Ligesom en indkøbt kaffemaskine, der ikke virker efter 14 dage, kan man nu bytte sin hundehvalp, hvis den er købt gennem Dansk Kennelklub.

- I lovens forstand er en hund det samme som en hvilken som helst anden vare, og derfor skal der være en to års reklamationsret. Så det er det eneste rigtige, siger Jens Glavind.

Han understreger, at man ikke bare kan bytte sin hvalp, bare fordi man fortryder. Til gengæld er der hjælp at hente, hvis hunden viser sig at være syg, har skavanker eller ikke lever op til forventningerne.

Halvering af aflivninger

Dansk Kennelklubs mål med den nye hjemmeside er at halvere antallet af aflivninger, og det er noget, Dyrenes Beskyttelse bakker op om.

- Det er positivt, at der bliver sat fokus på dét at anskaffe hund. Det kan hjælpe kommende hundeejere til en god start både for familien og hunden, siger Jens Jokumsen, der er projektleder i afdelingen for familiedyr.

Det løser dog ikke problemet med mange aflivninger, for det er stadig meget let at få sig en hvalp, siger Jens Jokumsen:

- Det er for nemt at købe en hund på Den Blå Avis eller andre steder, hvor der handles hunde. Det er i hvert fald de hunde, vi ser på vores internater, siger han og henviser til krydsninger af hunde, som folk ofte køber for billigt og for hurtigt.

Facebook
Twitter