Pårørende til hjerneskadede hjælper personalet

Efter deres mænd blev ramt af hjerneskader, har en gruppe kvinder lavet råd til, hvordan sundhedspersonalet kan hjælpe bedre.

Margrethe Harlev har været med til at lave gode råd til sundhedspersonalet, når de skal hjælpe pårørende til hjerneskadede.

Hvis en hjerneskade rammer, så kan det være svært for sygeplejersker og læger at hjælpe de pårørende.

Det har en gruppe kvinder fra Næstved oplevet, og derfor er de gået sammen om at lave en folder med gode råd, som skal hjælpe det professionelle personale med, hvordan de kan blive bedre til at hjælpe pårørende.

Kvinderne har været sammen i en pårørendegruppe, og det er der, de er kommet på de gode råd.

En af forfatterne til folderen er Margrethe Harlev. Hendes mand har haft tre blodpropper i hjernen, og hun synes, at sundhedspersonalet kunne have håndteret forløbet meget bedre.

- Mit indtryk er, at alle i sundhedsvæsnet selvfølgelig går på arbejde for at hjælpe patienter og pårørende mest muligt. Det går bare ikke særligt godt, siger hun.

Alle kvinderne i Margrethe Harlevs pårørendegruppe havde samme oplevelse af ikke at blive lyttet til. Derfor ville de gerne hjælpe personalet til at gøre det bedre.

Pårørende kan være medspiller

Et af rådene går blandt andet på, at pårørende til hjerneskadede kan hjælpe, når sygeplejerskerne er pressede, fortæller Margrethe Harlev.

- Hvis nu man kunne spørge en sygeplejerske, hvor der er håndklæder, så jeg selv kunne give min mand et bad, og sygeplejersken så fortalte det, så kunne jeg fungere som en medspiller, fortæller hun.

På Hjerneskadecenter Næstved har man taget godt imod kvindernes råd.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.