Parallelimport: Vi forbrugere skal være opmærksomme

Det er godt for forbrugerne, når priserne bliver dumpet. Men vi skal være kigge os for, når det drejer sig om parallelimporterede varer, siger Forbrugerrådet Tænk.

Forretningskonceptet "Normal" har på under tre år åbnet 25 butikker i Danmark. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Butikskæden Normal dumper priserne ved at sælge parallelimporterede varer. Det er godt for os forbrugere, da vi så ikke skal betale så meget for en flaske shampoo, og hårvoksen bliver også betydeligt billigere.

Parallelimport betyder kort fortalt, at forhandleren køber mærkevarer i et andet land og importerer dem til Danmark udenom den forhandler, der ellers forhandler varen i landet.

- Parallelimport kan lyde lidt farligt, men det er som udgangspunkt fint, fordi det udfordrer nogle af monopolerne på import, siger vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk Vagn Jelsøe.

Til gengæld skal man som forbruger være lidt ekstra opmærksom. Forbrugerrådet Tænk testede for et års tid siden vådservietter fra Normal:

- Vi fandt ulovlige kemikalier i dem i forhold til, at de var beregnet til børn under tre år, siger Vagn Jelsøe og fortsætter:

- Som forbruger skal man være lidt mere om sig omkring problemkemi, når det er parallelimporterede varer, det handler om. Men det skal forbrugeren i det hele taget være opmærksom på.

Generelt synes Vagn Jelsøe dog ikke, at forbrugerne skal være betænkelige ved parallelimport:

- Men de skal selvfølgelig være lidt mere opmærksomme på, om varen er i orden, end hvis det er en autoriseret forhandler, der er tale om.

Forbrugerrådet Tænk gør opmærksom på, at forbrugerrettigheder er de samme, uanset om varerne er importerede traditionelt eller ved parallelimport.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.