Pas på giftig plante: Skoleelever hårdt ramt af udslæt efter skovtur

Skoleelever i Høng har fået voldsomt udslæt efter at have rørt planten på en legeplads.

Naturstyrelsen advarer om planten gul, vild pastinak, der er ligeså giftig som en bjørneklo. Sådan så den hårdest ramte elev ud efter episoden. (Foto: Christian Løvenbalch Jensen)

Det skulle have været en skøn skovtur for eleverne på Høng Privatskole.

Men sådan gik det bestemt ikke. Skovturen udviklede sig til et mindre mareridt for nogle af eleverne, da skolen torsdag besøgte Høng Skov nord for Slagelse.

Her kom flere af eleverne i karambolage med den gule plante vild pastinak, hvilket har resulteret i et voldsomt udslæt hos flere af eleverne.

Den op til to meter høje plante er således i familie med bjørneklo og indeholder samme giftstof.

- Vi havde taget to klasser ud i skoven og havde håbet på at få en helt fantastisk dag, som vi havde gjort så mange gange før, fortæller lærer på Høng Privatskole Christian Løvenbalch Jensen, som pludselig blev kontaktet af nogle forældre dagen efter.

- De fortæller, at deres børn havde fået udslæt på dele af kroppen som arme og ben.

Efter turen i skoven havde børnene pludselig fået små blærer på huden, der lignede små vabler med væske.

  • Sådan så en af eleverne ud efter at have rørt planten. Lærer Christian Løvenbalch Jensen lagde billederne på facebook for at advare andre om planten. (Foto: Christian Løvenbalch Jensen)
  • . (Foto: Christian Løvenbalch Jensen)
  • . (Foto: Christian Løvenbalch Jensen)
1 / 3

- Der er en elev, der er rigtig ramt, siger Christian Løvenbalch Jensen og oplyser, at eleverne var i alderen fem til syv år.

- Vi har talt med forældrene til det her barn, og vi kan desværre ikke gøre skaden god igen, og det er en rigtig ærgerlig oplevelse, at han skal gå på sommerferie på den måde, fortæller læreren og forsikrer, at eleven er i bedring.

Plante omringede rutsjebane

Det var blandt andet ved en rutsjebane på en naturlegeplads i skoven, at der stod mange af de gule vildpastinakker, som børnene har været i nærheden af.

  • Sådan så planterne ud, som børnene havde været i nærheden af. (Foto: Christian Løvenbalch Jensen)
  • Planten var på en naturlegeplads, og derfor var den svær at undgå for børnene. (Foto: Christian Løvenbalch Jensen)
1 / 2

- Hvis vi vidste, hvad det var, så var vi selvfølgelig mere påpasselige med det. Vi er jo opvokset med, at vi godt kan lege i naturen, og det skal vi stadigvæk, men børnene skal også fremadrettet have at vide, hvad gul pastinak er, siger Christian Løvenbalch Jensen.

Christian Løvenbalch Jensen har efterfølgende lavet en opdatering på Facebook, hvor han advarer mod planten og har vedhæftet billeder af den hårdest ramte elev.

Opdateringen er siden torsdag blevet delt knap 15.000 gange.

Også Naturstyrelsen advarer om planten og opfordrer til, at man ikke rører den.

Facebook
Twitter