Personale meget påvirket efter ballade på sygehus

Begrænsning i antallet af besøgende kan være løsning fremover, siger vicedirektør.

Begrænsning i antallet af besøgende kan blive løsningen efter ballade på Slagelse Sygehus. (© DR)

Det gik ud over personalet, da mellem 25 og 30 mennesker i aftes gik amok på Slagelse Sygehus.

De ville besøge en ældre mand, men fik at vide, at de ikke må besøge patienten i så stor en gruppe, og derfor måtte dele sig op.

Det blev medlemmerne i gruppen angiveligt så vrede over, at personalet måtte trække sig tilbage til personalerummet og tilkalde politiet.

- Personalet er rigtigt påvirket af det her og har det selvfølgelig skidt. Det har været en psykisk belastende omgang at blive udsat for noget, som de opfattede som trusler mod dem som personer, siger vicedirektør for Slagelse Sygehus, Vagn Bach.

I øjeblikket overvejer sygehusledelsen, hvordan lignende optøjer undgås i fremtiden.

- Vores holdning er, at et sygehus er åbent miljø og det skal det blive ved med at være.Vi skal passe på, at det ikke bliver et fort i stedet for et sygehus, siger Vagn Bach.

Slagelse Sygehus’ bygninger ligger på et stort areal, siger Vagn Bach, og han mener derfor ikke, at det er nok at have én indgang.

- Det kunne være, at vi laver en begrænsning af antallet af besøgende på én gang per patient, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.