PET: Markant stigning i anmeldelser om radikalisering

Skole, socialvæsen og politi kontakter i stigende grad PET, fordi de ser væsentlige tegn på radikalisering hos unge.

SSP-medarbejdere er opmærksomme på væsentlige ændringer i unges adfærd og giver oplysninger videre til PET. (© IRIS)

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har fået en markant stigning i antallet af henvendelser, hvor der er mistanke om radikaliserede unge. Det oplyser PET's forebyggelsescenter til DR Sjælland.

Forebyggelsescenter har et tæt samarbejde med kommunernes såkaldte SSP-medarbejdere - et samarbejde mellem skole, socialvæsen og politi.

Hvis for eksempel skoler oplever bekymrende adfærd hos elever, kontakter de SSP-samarbejdet, som så undersøger den pågældende unge. Er der væsentlige tegn på radikalisering, går sagen videre til PET.

Lige nu er en 15-årig pige fra Kundby i Nordvestsjælland varetægtsfængslet i isolation. Politiet har mørklagt sagen, men hun er angiveligt sigtet for at billige terror, og hendes adresse er gennemsøgt af politiets bomberyddere.

Det er et eksempel på en sag, som kunne være grebet af SSP, inden det kom så vidt, siger SSP-leder i Slagelse Claus Martin, som dog ikke kender til den konkrete sag.

- Har hun pjækket fra skole eller ændret bekendtskabskreds? Der må være nogle venner, skoler eller klubber, som kender hende, så vi kan komme foran og gribe hende, inden det ender med, at kælderen i huset ryddes for muligt sprængstof, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.