Politi: Hvordan kommer vi tættere på borgerne?

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tager alternative metoder i brug for at blive mere borgernære.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil gerne tættere på borgerne i deres politikreds. (© dr)

Skal de rulle forbi i en patruljevogn, skal du være venner med dem på Facebook, eller skal det bare gå rigtig stærkt, når du ringer 112?

I medierne og gennem målinger må politiet ofte lægge øre til, at de ikke er synlige nok. Derfor er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i gang med at finde ud af, hvad de kan gøre for at blive mere borgernære.

Politiet vil ud til forskellige steder, hvor de kan træffe borgerne, fortæller Thorkild Steen Jensen, der er Politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi:

- For eksempel i storcentre og biblioteker med henblik på at lave nogle interviews med dem, og vi vil også kontakte de kommunale lokalråd, som er bredt repræsenteret ude i politikredsene, siger han.

Derfor bliver der lige nu indsamlet meninger, synspunkter og holdninger fra mange forskellige grupper blandt både medarbejdere i politiet, almindelige borgere og samarbejdspartnere.

- Vi er spændte på, hvad borgerne mener, og vi tror på, at der kommer noget frem, som vi ikke selv har set. Vi håber, der kommer noget nyt frem, siger Thorkild Steen Jensen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis undersøgelse kommer til at ske gennem spørgeskemaundersøgelser som allerede nu kan findes på Facebook, workshops og interviews.

Facebook
Twitter