Politi om skyderier i Næstved: Afstumpet og forrået

Politiet kæmper med opklaringen af fem skyderier i et bandemiljø, hvor ingen vil sige noget.

Politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver. (Foto: Ann Smed Madsen © dr)

Politiet har siden 4. oktober indført visitationszone i det meste af Næstved for at forebygge flere farlige episoder med skyderi. Alligevel er det lykkedes gerningsmanden i nat at slippe uset væk på knallert.

- Vi er meget intensivt til stede, men vi kan ikke stå på hvert gadehjørne, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Nattens skyderi er det femte indenfor tre uger i Næstved, hvoraf de tre er foregået på samme vej. Men politiet har svært ved at komme en opklaring nærmere, fordi miljøet er så lukket, og de der bliver skudt på ikke ønsker at medvirke til opklaringen.

- Når vi har de her afstumpede folk, så har de stadig mulighed for at angribe hinanden. Det er desværre så forrået et miljø, at man ikke ønsker at meddele sig til myndighederne, siger politiinspektør Kim Kliver.

Nattens skyderi blev anmeldt klokken 2.25. To kugler er gået gennem et vindue til et værelse, hvor et barn lå og sov. Ingen er kommet til skade, og politiet har ikke fået fat i gerningsmanden.

- Vi ved, der er afgivet flere skud, det er en ejendom, der er blevet skudt imod tidligere, så det har en sammenhæng med de skudepisoder, vi har haft de sidste 14 dage, siger politiinspektør Kim Kliver.

Huset, der blev ramt af skud i nat, blev også beskudt i 2013.

4. oktober blev et hus på samme vej beskudt, og 2. oktober var den første skudepisode på netop Kildemarksvej i Næstved. Her blev to mænd på henholdsvis 19 og 20 år lettere såret.

Facebook
Twitter