Politiet indfører skærpet straf- og visitationszone i Korsør

Boligområdet Motalavej har i den seneste tid været plaget af uro og vold.

Boligområdet Motalavej er et alment boligbyggeri i udkanten af Korsør. Området er på regeringens ghettoliste over socialt udsatte boligområder. (© Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering)

Politiet har indført en

visitationszone
og en
skærpet
strafzone i området omkring boligområdet Motalavej i Korsør.

Det sker efter en periode med ekstraordinært meget uro, fortæller vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Peter Compen.

- Vi har blandt andet fundet våben, og der har været nogle skyderier. Senest har vi haft nogle grupperinger, der slås dernede, siger han.

Onsdag aften måtte politiet rykke ud til et større slagsmål i området, og i mandags blev en 17-årig dreng stukket i brystet med en kniv. Efterfølgende har politiet anholdt og sigtet en 16-årig dreng for drabsforsøg.

Det er dog svært for politiet at sige, hvad der denne gang har skabt urolighederne i området, fortæller Peter Compen.

- Vi antager, at det er en intern konflikt, som er blusset op. Den arbejder vi selvfølgelig på at få bilagt, så borgerne på Motalavej igen kan opleve, at det er et rigtig fint område, de bor i.

Politiet massivt til stede

Den

skærpede
strafzone betyder, at visse former for kriminalitet, som eksempelvis
hærværk
, vold mod politiet og overtrædelse af våbenloven kan udløse dobbelt straf, hvis den bliver begået inden for
zonen
.

Samtidig giver

visitationszonen
politiet mulighed for at visitere borgere uden mistanke.

Begge

zoner
trådte i kraft torsdag aften kl. 20.00, og politiet har været massivt til stede i området siden da.

- Vi har lavet rigtig mange visitationer deroppe, og vi har i alt lavet tre anholdelser for mindre forseelser, siger vicepolitiinspektør Peter Compen.

Men selvom politiet er til stede og har mulighed for at visitere borgerne uden mistanke, så vil det ikke få betydning for langt størstedelen af områdets beboere, siger Peter Compen.

- Vi vil selvfølgelig fokusere på de personer, som vi mener laver ballade, og dem vil vi visitere. En helt almindelig beboer, der opfører sig ordentligt, vil overhovedet ikke opleve noget. Dem har vi slet ikke til hensigt at visitere, siger han.

Indførelsen af både

visitationszone
og
zone
med
skærpet
straf gælder indtil videre en uge frem, men politiet kan dog vælge at forlænge perioden, hvis de finder grundlag for det.

Boligministeren på besøg

Boligområdet Motalavej er på regeringens ghettoliste, og i den forbindelse besøgte boligminister Kaare Dybvad Bek (S) til formiddag området sammen med Slagelse Kommunes borgmester, John Dyrby Paulsen (S), for at blive klogere på nogle af de aktiviteter, der skal være med til at udvikle området i fremtiden.

Borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen (S), boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og Ebbe Jens Algren (V), byrådsmedlem i Slagelse Kommune og formand for Bolig Korsør, gik til formiddag en regnvåd tur i området. (Foto: Malene Klysner Møller © (c) DR)

Fra borgmesteren var der fuld

opbakning
til politiets beslutning om at indføre
visitationszone
og strafskærpelseszone.

- Vi kan vise, at vi tager det her alvorligt. Man skal huske, at langt de fleste beboere her på Motalavej er stille og rolige mennesker, der også bare vil have, at det skal være et fredeligt område. Det er altså nogle meget få personer, der kører det her op i et niveau, hvor det slet ikke skal være, og det er vi nødt til at have tiltro til, at politiet slår hårdt ned på, siger han.

Ifølge boligminister Kaare Dybvad Bek (S) bør den seneste tids uroligheder dog løses ved at se på beboersammensætningen i området.

- Jeg tror grundlæggende, at der skal skabes et mere blandet boligområde her på Motalavej, så vi kan undgå meget af kriminaliteten. Og så tror jeg først og fremmest, at vi skal sikre, at dem, der laver kriminalitet, ryger ud hurtigt og effektivt. Det tror jeg er helt

afgørende
, siger ministeren.

Facebook
Twitter