Tema Grænsekontrol

Politiinspektør afviser sjusk ved grænsen

Vi efterlader ikke nogen, som ikke har et lovligt opholdsgrundlag i Danmark, når vi laver grænsekontroller, fastslår politiinspektør Kim Kliver.

Politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falster Politi Kim Kliver tilbageviser i klare vendinger den kritik af grænsekontrollen, som polititillidsmand kommer med i dag.

Det passer ikke, at den midlertidige grænsekontrol er sjusket og lemfældig.

Politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falster Politi Kim Kliver tilbageviser i klare vendinger den kritik, som tillidsmanden for politiet i Kalundborg, Preben Viggo Nielsen, har rettet mod grænsekontrollen.

Preben Viggo Nielsen har i et opsigtsvækkende brev til Folketingets Retsudvalg betegnet grænsekontrollen som hullet og mangelfuld, men den udtalelse må stå for egen regning, siger Kim Kliver.

- Når vi går ind i tog eller bus, tager vi fat i alle de passagerer, som ikke har lovligt opholdsgrundlag, eller som ikke søger asyl. Og de personers sager bliver håndteret. Så vi efterlader ikke nogen, som ikke har et lovligt opholdsgrundlag i Danmark.

Kim Kliver siger samtidig, at politiets indsats kan dokumenteres. Et stort antal er blevet sendt retur til Tyskland, fordi de ikke har lovligt opholdsgrundlag, og ikke ønsker at søge asyl.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen kalder imidlertid kontrollen skandaløs og vil nu tage sagen op med regeringen.

-Det er fuldstændig grotesk og uacceptabelt, hvis det viser sig at være sandt at grænsekontrollen er så lemfældig, som beskrevet i brevet. Derfor skal vi have regeringen til at redegøre for og uddybe hvordan, man kontrollerer, for at vi sikrer os, at den her situation bliver bragt til ende.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.