Politikere ønsker lægeuddannelse i Roskilde

Socialdemokraterne i Region Sjælland ønsker en lægeuddannelse på RUC for at stoppe lægemanglen.

En lægeuddannelse i Roskilde kan være med til at afhjælpe manglen på læger i Region Sjælland, mener flere. (© DR)

København, Aarhus, Odense og Aalborg har alle en lægeuddannelse, men Region Sjælland har ingen. Det vil Socialdemokraterne i regionsrådet gerne ændre og foreslår en ny uddannelse på Roskilde Universitetscenter (RUC).

- Lægeuddannelsen i Aalborg er blevet en stor succes, og der bor færre i Region Nordjylland end på Sjælland. Der er ingen saglig grund til, at vi er den eneste region, som ikke har sin egen lægeuddannelse, siger medlem af Sjællands regionsråd for Socialdemokraterne, Jan Hendeliowitz.

Jan Hendeliowitz mener, at en lægeuddannelse på RUC kan være med til at afhjælpe den store lægemangel i Region Sjælland. Den holdning er han ikke ene om.

Formand for folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), vil gerne kæmpe for at få en lægeuddannelse til Region Sjælland.

- Vi bliver nødt til at se, hvordan vi kan løfte problemet med lægemangel i Region Sjælland, siger hun.

Forslaget bliver dog skudt ned af Lægeforeningen. En lægeuddannelse i Roskilde vil være for tæt på København, mener formanden for foreningens uddannelsesudvalg, Mads Skipper.

- Jeg kan frygte, at de studerende, der vil søge ind på sådan et studie, vil bo i København, så det er ikke løsningen på problemstillingen, siger han.

Det argument køber Liselott Blixt dog ikke.

- Når man først er uden for storbyen, er det noget andet, man ser og så er det nemmere at være ude i provinsen, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.