Politikere vil drøfte uro i asylcenter

Politikerne i Næstved Byråd vil drøfte uroen i teltlejren i Næstved, der rummer 190 asylansøgere.

Byrådspolitiker i Næstved Søren Revsbæk (V) har bedt borgmester Carsten Rasmussen (S) om at uroen i asylcentret bliver taget op. (Foto: Michael W. Rasmussen © Beredskabsstyrelsen)

Flere asylansøgere fra teltlejren i Næstved kom i går aftes op at slås. Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Det er langt fra første gang, der er uroligheder i teltlejren. I starten af marts rykkede politiet talstærkt ud i forbindelse med flere omfattende slagsmål.

Jens Kjær Nielsen bor få meter fra teltlejren. Han havde frygtet, at så mange mennesker på så lidt plads ville skabe uro.

- Vi havde frygtet, at der ville opstå uro i lejren, og at det ville brede sig til der, hvor vi bor. Og det virker som om de spådomme er ved at gå i opfyldelse, siger han.

Jens Kjær Hansen har flere gange taget kontakt til politikere i Næstved Kommune for at lufte sin utryghed. Og nu ser det ud til, bekymringerne vil blive taget op.

Tirsdag aften er der byrådsmøde i Næstved Kommune. Her er uroen i teltlejren ikke på den officielle dagsorden, men byrådsmedlem Søren Revsbæk (V) har bedt borgmester Carsten Rasmussen (S) om at problemstillingen bliver taget op uofficielt.

- Det er kommunens borgere, der bliver utrygge, og det bliver vi nødt til at forholde os til. Skulle vi ikke tage kontakt til Langelands Kommune og bede dem få bragt orden i det her?, spørger han.

Det er Langelands Kommune, der står for driften af teltlejren. Lederen af asylcentret, der ikke vil have sit navn frem, siger, at beboerne ikke har noget at frygte. Han afviser kritikken og siger, at lejren har nul-tolerance og derfor ofte kontakter politiet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.