Portører genoptager arbejdet

Den ugelange strejke blandt godt 200 hospitalsportører i Region Sjælland ser ud til at være slut.

Portørerne på Roskilde, Næstved og Nykøbing Falster sygehuse har nu genoptaget arbejdet.

Portørerne ved sygehusene i Nykøbing Falster, Næstved, Slagelse og Roskilde har på møder her til morgen besluttet at genoptage arbejdet.

Det sker efter, at Arbejdsretten i går kendte strejken ulovlig og derefter meddelte, at retten først senere vil tage stilling til to centrale spørgsmål.

Det ene handler om, hvorvidt portørerne kan tvinges til at tage den nye sundhedsassistentuddannelse, som vil betyde, at de får nye arbejdsopgaver med blandt andet rengøring.

Den anden sag handler om, hvorvidt Region Sjælland har lov til at udsende fyringsvarsler. Den sag var torsdag for Arbejdsretten. Her faldt der dog ingen afgørelse.

I stedet skal parterne troppe op i Arbejdsretten igen den 31. august. Her vil der blive fastsat en dato for, hvornår spørgsmålet kan blive behandlet.

Portørerne skal svare på et varslingsbrev om de vil tage uddannelsen eller miste deres job i dag inden klokken 12. Fagforbundene havde bedt Arbejdsretten om at forlænge fristen, mens sagen står på, men det blev afvist.

Så stemningen er ikke god, fortæller Tom Sørensen:

- Den er trykket, fordi der er tre af mine kolleger, der skal ud at aflevere et brev i dag, om de vil tage uddannelsen eller ej. Hvis ikke de siger ja til uddannelsen, så er de afskediget den 1. januar 2019, siger han.

På sygehuset i Holbæk opretholder en halv snes portører den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse - i hvert fald nogle timer endnu.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.