Præst: Jeg tilbyder ikke kontakt til afdøde

Præst fra Vig, de begyndte på arbejde igen i tirsdags under skærpet tilsyn, afviser ny anklage.

Sognepræst i Vig-Nr. Asmindrup pastorat Anette Berg var suspenderet indtil i tirsdags. Nu er der nye anklager mod hende. (Foto: Anette Berg © Anette Berg)

Sognepræst Annette Berg beskyldes nu for at have tilbudt de pårørende til en begravelse for fem år siden kontakt med afdøde. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det er ifølge avisen to tidligere menighedsrådsformænd, der siger, at Annette Bergs interesser for det alternative til kristendommen ikke begrænser sig til reinkarnation.

Annette Berg siger i dag til DR Sjælland:

- Jeg har ikke de evner, det er ikke noget, jeg kan. Som præster taler vi om, at vi er hos Gud, når vi dør, og at vi lever videre i vores pårørendes minder og hjerte. Om det er det, de hører som afdødekontakt, må stå for deres egen regning.

Demonstration ved Vig Kirke ved Nykøbing Sjælland den 29. november til fordel for præst Annette Berg, der var fritaget for tjeneste. Demonstranterne ønskede hende tilbage i tjenesten. (Foto: Leif Tuxen)

Splittet menighed

Retsteolog Kristine Garde har ydet bistand til nogle af de medlemmer af menigheden i Vig i Odsherred, der har klaget til biskop Peter Fischer-Møller over sognepræsten. Hun har blandt andet beskrevet sagen i en kronik i Kristeligt Dagblad den 30. december.

Sagen drejer sig ifølge Kristine Garde, der har fået aktindsigt i fem af klagerne, ikke kun om troen på reinkarnation, men også om Annette Bergs interesse for nyreligiøs spiritualitet, om hendes embedsførelse og om samarbejdsproblemer.

- Jeg kan kun håbe på, at biskoppen tager de forskellige klager meget seriøst og også anerkender at der er en splittelse i sognet, siger Kristine Garde til DR Sjælland.

Biskop Peter Fischer-Møller siger til Kristeligt Dagblad at han ikke selv vil tage sagen om kontakt til afdøde op, men at der er mulighed for at klage.

Sagen kort:

  • Annette Berg blev i oktober sidste år suspenderet fra sin stilling som sognepræst efter udtalelser om reinkarnation i TV Øst-programmet Præstens Lektie.

  • Sognepræsten begyndte på arbejde igen under ”skærpet tilsyn”.

  • Annette Berg har været præst i Vig siden 1993.

Facebook
Twitter