Region Sjælland budgetterer med lægemangel

Lægemangel er skrevet ind i det nye budget. Der skal bruges penge på headhunting og rekruttering for at sikre, at patienterne får den optimale behandling.

En ny opgørelse viser, at der er flere end 100 ubesatte lægestillinger på regionens sygehuse. (Arkivfoto)

Hvis patienter på sygehuset i Nykøbing Falster af og til føler, at de skal vente længe på en læge, er det bestemt ikke uden grund. Det skriver Folketidende.

En ny opgørelse over ubesatte lægestillinger viser, at der i øjeblikket mangler læger på flere sygehuse i Region Sjælland.

Opgørelsen er bestilt af det regionsmedlem Henning Tønning (S). Tallene viser, at der alene på sygehuset i Nykøbing Falster er 32 ubesatte lægestillinger.

Lægemangel kan gå ud over behandling

- Det kan jo betyde, at patienterne måske ikke får den optimale behandling, men det behøver det ikke at gøre. Men det er jo klart, i det øjeblik man ikke har læger nok på Nykøbing Falster sygehus, så kan man være nødt til at sende patienter til andre sygehuse i regionen, siger Henning Tønning og fortsætter:

- Det betyder, at patienter skal rejse langt for at få den samme behandling. Et eller andet sted er der lang afstand fra Lolland-Falster til Roskilde og Køge og så videre.

Lægemanglen er på budgettet

Politikerne i Region Sjælland vedtog i går næste års budget og har store ambitioner på både sundhedens og patienternes vegne - herunder manglen på læger.

Opgørelsen viser, at der er flere end 100 ubesatte lægestillinger på regionens sygehuse:

- Nykøbing Falster er jo ikke det eneste sted, der mangler speciallæger. Der mangler også speciallæger andre steder i regionen. Så vi er underlagt det, at København tager sig først af lægerne og ansætter dem, de nu kan få fat i, og så går det udover os i Region Sjælland, siger Henning Tønning.

Han foreslår, at lokalpolitikerne på Lolland-Falster gør det attraktivt for læger at søge til landsdelen for eksempel ved også at tilbyde lægernes ægtefæller et job på Sydhavsøerne. Derfor er lægemanglen også kommet med i Region Sjællands budget:

- Vi er nødt til at have fokus på det hele tiden, så vi er sikre på, at vi får løst opgaven, pointerer det socialdemokratiske regionsrådsmedlem.

 

Facebook
Twitter