Regionsrådsformand: Christiansborg sylter Risø forskerpark

Statslig smøl trækker tæppet væk under DTU Risø Park, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

DTU Risø Park ved Roskilde er en vision om en forskerpark, der kunne skabe tusindvis af nye jobs. Nu ser projektet ud til at kuldsejle. (© Risø)

To ministre, der var valgt i den sjællandske storkreds, har i tre år syltet en ansøgning fra DTU om at købe Risøs bygninger ved Roskilde af staten.

Her har DTU i samarbejde med en lang række andre aktører indrettet Risø Forskerpark, der skal bruges som platform for at skabe tusindvis af danske job indenfor blandt andet grøn teknologi.

For efter tre års tovtrækkeri er det stadig ikke lykkedes DTU at få en afklaring. Beslutningen er blevet skubbet rundt mellem tre forskellige ministerier, og der er stadig ikke truffet en politisk beslutning på Christiansborg.

Nu har DTU mistet tålmodigheden og truer med at flytte forskerparken til Lyngby fordi universitet selv vil eje de bygninger, der skal forskes i.

Det er skræmmende at se

Regionsformand Jens Stenbæk (V) appellerer til en kommende regering om at få formaliteterne på plads så forskerparken kan blive i Roskilde:

- Vi har i Region Sjælland meget brug for vidensarbejdspladserne, og derfor er det et skræmmende eksempel at se, hvordan statslig papirnusseri og bureaukrati koster vækst og udvikling i Region Sjælland. For det betyder færre arbejdspladser og det betyder også færre udenlandske investeringer i Region Sjælland, siger Jens Stenbæk.

Han håber, at en ny regering vil tage fat i sagen.

100 millioner kroner er investeret

Region Sjælland har allerede investeret 100 millioner skattekroner i Risø Forskerpark, som DTU nu truer med at flytte til Lyngby hvis staten ikke snart melder ud at man vil sælge bygningerne i Roskilde.

Både energiminister Rasmus Helveg Petersen og erhvervsminister Henrik Sass Larsen har været involveret i sagen.