Regionsrådsformand efter besøg på udskældt psykiatrisygehus: Det kan godt blive bedre

Der er sat planer i gang for at få forbedret forholdene på Psykiatrisygehuset i Slagelse, forsikrer Heino Knudsen (S).

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) mener, at Region Sjælland har et godt psykiatrisygehus i Slagelse. Det betyder dog ikke, det ikke kan blive bedre, siger han.

Psykiatrisygehuset i Slagelse har fået kritik fra både patienter og personale i den seneste uge.

Patienterne får for meget medicin, de får slet ikke nok samtaler med psykologer og der er stor mangel på personale, lyder kritikken blandt andet.

I dag har den socialdemokratiske regionsrådsformand Heino Knudsen så været på besøg på psykiatrisygehuset i Slagelse for at se nærmere på forholdene.

Og der er ting, der kan blive bedre, siger han:

- Jeg står ikke her og siger, at vores medarbejdere ikke er pressede. Det er de i vores almindelige sundhedsvæsen, og det er de i vores psykiatri, siger han.

I dag har han fået præsenteret en konkret plan fra sygehusledelsen for, hvordan det pressede arbejdsmiljø kan blive bedre:

- Men de har også forsikret mig om, at der ikke kommer patienter ind, som ikke har en behandlingsplan. Og der er ikke udskrevet noget medicin, som ikke er ordineret af en læge, siger han.

Det kræver politisk fokus

Det pressede psykiatriske system kommer til at være et politisk fokus fremover, både i Region Sjælland og på landsplan. For det er et område, hvor ressourcerne er skåret ned.

- Vi bør generelt se på, hvordan vi får hjulpet vores borgere langt tidligere. For vi kan se, vi behandler flere patienter for de samme penge, og det kan vi ikke blive ved med at gøre, siger Heino Knudsen (S).

I regionen har man derfor nedsat et udvalg, der skal se på arbejdsmiljøet i blandt andet psykiatrien:

- Men det er ikke nogen nem indsats, så derfor skal vi se, om der er andre løsninger i at få rekrutteret de medarbejdere, vi har brug for, siger han.