Ringsteds borgmester: Jeg stoler på, at PET løser opgaven

Borgmesteren føler sig tryg efter trussel fra Iran.

Borgmester i Ringsted Henrik Hvidesten (V) hæfter sig ved, at PET siger, at truslen i Ringsted ikke er større i dag end den var i går. (Foto: © Ringsted Kommune, Ringsted Kommune)

Politiets Efterretningstjeneste (PET) vil også fremover være tilstede i den midtsjællandske by Ringsted.

PET-chef Finn Borch Andersen sagde i går på et pressemøde, at der fortsat er en trussel mod enkelte personer i Ringsted og andre steder.

Men det skræmmer ikke byens borgmester, Henrik Hvidesten (V):

- Det er en meget alvorlig sag, når et fremmed lands efterretningstjeneste øjensynligt planlægger drab i Danmark. Men PET har jo både været synlige og formentlig også usynlige i Ringsted gennem længere tid, siger Henrik Hvidesten (V) og fortsætter:

- Jeg hæfter mig ved, at PET-chefen siger, at truslen mod os i Ringsted og i øvrigt også mod resten af landet ikke er større i dag, end den var i går. Derfor må vi lige nu stole på, at PET løser sin opgave.

Trussel mod enkelte borgere

PET fortalte i går, at en gruppe politisk aktive iranere med bopæl i Ringsted er centrum i sagen om planlægningen af et iransk attentat.

- Det har jeg det selvfølgelig ikke ret godt med. Jeg havde helst været denne sag foruden. Men jeg hæfter mig også ved, at truslen går mod enkelte borgere og ikke mod os alle sammen i fællesskab, siger Henrik Hvidesten, der har været i løbende dialog med politiet og PET om sagen.

- Men det er klart, at de ikke giver os mere information, hverken som kommune eller borgere, end de synes er nødvendigt for os. Vi nødt til at stole på, at det er de rigtige valg, PET træffer.