Roskilde vil selv behandle prostatakræft

Sygehusene i hovedstaden og Odense kan ikke overholde kræftpakkens tidsgrænse. Nu vil Region Sjælland selv.

Region Sjælland vil have lov til at operere patienter med prostatakræft på Roskilde Sygehus. (© DR)

Patienter fra Sjælland, Lolland og Falster med prostatakræft venter for længe på at blive opereret på hospitaler i Region Hovedstaden og Odense.

Derfor søger Region Sjælland nu om lov til selv at foretage den højt specialiserede operation i Roskilde, skriver Dagens Medicin.

Ifølge formanden for sygehusudvalget i Region Sjælland, Christian Wedell Neergaard, er det for, at patienterne kan komme hurtigere igennem.

- Der er mange patienter, og det er ikke muligt at gennemføre deres behandling indenfor kræftpakkens tidsgrænse. Derfor vil vi gerne kunne gøre det selv, så vi kan gøre det hurtigere, siger han.

Ingen af de tre sygehuse i Odense og Region Hovedstaden, der indtil nu har opereret patienterne med prostatakræft, kan operere patienter til den tid, der er lovbestemt.

- Man kan i øvrigt spørge sig selv, hvorfor Region Sjælland med mere end 800.000 borgere skal være den eneste region, der ikke kan tilbyde denne operation, siger ledende overlæge på Roskilde Sygehus, Claus Dahl.

Han forventer at have op til 250 patienter om året. Claus Dahl mener, det er nok til, at lægerne får solid rutine.

Det bakker Christian Wedell Neergaard op:

- Med den store mængde patienter er vi sikre på, at vi kan gøre det godt, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.