Ruth gi'r op - afhopper tror ikke på stop

Det er helt slut nu for Faderhuset, siger Ruth Evensen. Men tidligere medlem frygter, det fortsætter på anden vis.

Faderhuset er fortid. Stifteren Ruth Evensen har nedlagt menigheden. (© DR)

Massiv mediedækning, hadefulde beskyldninger, løgne og ikke mindst den seneste tids intensive, racistiske hadekampagne.

Det er Ruth Evensens forklaring på nedlæggelsen af Faderhuset, som menigheden selv meldte ud på deres hjemmeside til morgen og senere bekræftede over for DR Sjælland.

- Det har taget en helt forkert drejning. Det minder mere om hate crime, og det ønsker vi ikke at stille op til. Mennesker går direkte efter vores virksomheder, siger Ruth Evensen.

Gir' Ruth op?

Med bare en smule kendskab til Ruth Evensens tidligere bedrifter og engagement, er det velkendt, at hun ikke er typen, der giver op. Men i dette tilfælde er hun klar i mælet.

- Vi fortsætter ikke, og vi har heller ikke givet op. Men vi har taget konsekvensen af, at vi er udsat for en hadekampagne, og det kan vi ikke leve med, siger Ruth Evensen.

Tidligere medlem frygter det værste

Afhopper fra Faderhuset Camilla Johnson, der i syv år var med i menigheden - og som er i gang med at skrive en bog om Ruth Evensen og sit ophold i Faderhuset - hopper ikke helt på den, selvom hun umiddelbart er glad ved Ruth Evensens udmelding.

- Jeg frygter, at hun bare lukker skoderne endnu tættere til, og det bliver endnu sværere at afsløre hendes arbejde. Måske rykker hun arbejdet til udlandet, måske starter hun noget nyt op, siger Camilla Johnson.

Det er hun ikke alene om at frygte. Hun får opbakning af Laila Kristiansen, talskvinde for foreningen "Stop Faderhuset", der har 100 betalende medlemmer og en bestyrelse.

- Jeg tror ikke, det stopper her. Ruth har lavet en pressemeddelelse om, at hun vil lukke faderhuset, men det betyder ikke, at hun vil stoppe som mentor, siger Laila Kristiansen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter