Sådan bevarer du gejsten på din ferieramte arbejdsplads

Den ene kollega efter den anden holder ferie, og så sidder man der tilbage på en tom arbejdsplads, hvor der enten ikke er noget at lave, eller hvor man skal arbejde for to. Hvad gør man så?

Der kan se noget øde ud på arbejdspladserne i sommerferien, og hvordan holder man så arbejdsglæden oppe? (Foto: © Anders Bisgaard)

- Nyder stilheden og glæder mig til, at det bliver min tur til ferie, lyder det fra Arne Pedersen

Sådan skrev radiolytteren Arne Pedersen på facebook, da P4 Sjælland spurgte lytterne, hvad de gør, for at holde modet og humøret oppe, når de er på arbejde midt i ferietiden. 

- Holder gejsten oppe ved at tænke på, at når det bliver min tur, så har de andre brugt deres ferie. Så er der ikke så mange biler på motorvejen, og turen tager kun den halve tid, skrev Berit Egedahl Nordentoft.

Hvad gør man, når der ikke er noget at lave på arbejdspladsen?

Alexander Kjerulf fra virksomheden "Arbejdsglæde nu" mener, at man skal holde sig i gang, selv om der måske ikke er meget at lave på en ferieramt arbejdsplads. Arbejdsglæden kommer nemlig af at gøre en forskel, så man kan se resultater. Der er altid noget at tage sig til i den stille tid mener Alexander Kjerulf.

- Man kan få ryddet op i nogle ting. Kom til bunden i indbakken på mailen, få ryddet op i de løse papirer på skrivebordet og få ordnet de ting man ikke har tid til resten af året. Det giver en følelse af, at man får noget for hånden, siger Alexander Kjerulf.

Han mener også, det er vigtigt at bruge noget tid med de kolleger, som er på arbejde, så man kan lære dem at kende bedre. Det er fint, at man hygger lidt, når der ikke er så meget at lave, for det giver arbejdsglæde.  

Hvad gør man, når der skal arbejdes for to?

Et andet problem i ferieperioden er, når der ikke er så mange folk på arbejdspladsen, men der stadig skal laves det samme, som når der ikke er ferie. Det kan give travlhed, siger Alexander Kjerulf, som kommer med et godt råd til, hvad man kan gøre.

- Det er vigtigt at fokusere på det, man når på jobbet. Ofte har vi for mange opgaver, og selvom vi når 90 procent af dem, så stresser vi over de ti procent, vi ikke nåede at få ordnet, siger Alexander Kjerulf.