Sådan spotter du en fupbutik: Undgå at blive snydt af Black Friday-tilbud på nettet

IT-kriminelle er klar til at score dine penge med supertilbud på falske hjemmesider

Når butikker og webshops i morgen inviterer til Black Friday er der mange procenter at spare, hvad enten man er ude efter en ny mobiltelefon, tøj eller en kaffemaskine.

Men der er også rig mulighed for at blive snydt, hvis man ikke er kritisk på nettet.

Udenlandske IT-kriminelle udnytter nemlig, at vi danskere er vilde med gode tilbud. For mens butikkerne har kronede dage, så vil de kriminelle også have en del af kagen. De laver nemlig hjemmesider med falske tilbud på mærkevarer, som tilbudsjægere over hele landet er ude efter.

Det fortæller Toke Mølgaard, kommunikationschef hos e-mærket:

- De sidder ofte på den anden side af jordkloden, og så laver de det, vi kalder fup-butikker. Her markedsfører de populære brands og sælger dem til spotpris, siger han.

Men der er specielt et godt råd til at undgå at blive snydt, og det er noget så simpelt som at læse lidt nærmere på hjemmesiden:

- Mange af de her mennesker har ikke gået i en dansk folkeskole, så de er ikke så dygtige til at stave. Så hvis man læser på hjemmesiden, og den er fyldt med nærmest komiske stavefejl, så kan det afsløre de her svindlere, siger Toke Mølgaard.

Han anbefaler specielt at gå ind og læse webshoppens "om os"-afsnit, da man her kan forvente, at folk skriver lidt mere fyldestgørende om sig selv.

Skulle uheldet være ude, og du har svunget kreditkortet på en side, der ikke ser ud til at være helt fin i kanten, så skal du kontakte din bank, forklarer Toke Mølgaard:

- Du skal så hurtigt som muligt tage kontakt til din bank, så kan de hjælpe dig med at få pengene retur ved at bruge den såkaldte indsigelsesordning. Og det kan i de fleste sammenhænge hjælpe dig med at få dine penge tilbage, siger han.

Du skal bare sikre dig, at du køber varer ved hjælp af et kreditkort og ikke ved bankoverførsler, hvis du vil være sikker på at være dækket.

Vi danskere brugte i 2016 lige over to milliarder kroner på Black Friday alene. Det gjorde dagen til årets største shoppedag.

Facebook
Twitter