Se Bodil-uddelingen live i biografen

Som noget nyt kan du nu gå i biografen og se, når Bodil-filmpriser bliver uddelt 5. marts.

Øst for paradis i Aarhus er en af de biografer, der viser uddelingen af Bodilpriserne live.

Film skal ses i mørket, og når de film skal have priser, er der også mulighed for at sætte sig til rette i de røde stole.

Lige nu er det højsæson for nogle af de største prisuddelinger i filmverdenen, og lørdag den 5. marts slår biografer dørene op for en live-transmittering af Bodilprisen.

17 biografer er med til at gøre Danmarks ældste filmpris til en landsdækkende begivenhed.

En af de biografer, der er hoppet på uddelingsbølgen, er Glumsø Bio i Sydsjælland.

- Det kan vi gøre i vores lille lokalsamfund. Vi kan se filmklip, snakke om filmene, gå rundt og hygge og blive nostalgiske over, hvilke film vi så sidste år, forklarer Inger Stoksbjerg fra Glumsø Bio.

Film skal fejres i biografen

På Bodilprisens hjemmeside står der, at ønsket er at bruge Bodilprisen til at skabe fokus omkring dansk filmkunst:

- Bodilprisen har jo egentlig altid været en national begivenhed, og derfor har det længe været et ønske også at fejre den sådan. Film skal som bekendt ses i biografen, og derfor synes vi også, at film skal fejres i biografen, fortæller Jacob Wendt Jensen, formand for Danske Filmkritikere på hjemmesiden.

Det er streaming, der gør det muligt at sende alt fra opera til prisuddelinger i biograferne.

- Det giver en helt anden mulighed for os i forhold til at få nogle ting ud i det ganske land. Vi kan få arrangementer ind, der kan tiltrække forskelligt publikum. Det er fordelen ved det her, siger Inger Stoksbjerg fra Glumsø Bio.

Disse biografer viser uddelingen af Bodilpriserne live d. 5. marts:

  • Jylland: Bio Mors, Skagen Bio, Fjerritslev Kino, Biffen i Nordkraft, Kinorevuen, Øst For Paradis, Nicolai Bio, Ikast Bio.
  • Fyn: Kerteminde Kino, Helios Teatret.
  • Sjælland: Korsør Biografteater, Kulturbiografen Frysehuset, Glumsø Biograf og Kulturhus, Dragør Bio, Tisvilde Bio, Ishøj Bio.
  • Bornholm: Cassiopeia.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.