SF-Partiformænd: Vælt Vilhelmsen

Onsdagens krisemøde i SF, der endte med accept til DONG-salget, får flere SF'ere i Region Sjælland til at kræve ny partiformand og landsledelse.

Flere markante SF'ere på Sjælland vil have Vilhelmsen væltet. (Foto: DR © DR)

Mens situationen i SF's folketingsgruppe på Christiansborg udvikler sig dramatisk i disse timer, er budskabet klart fra både storkreds Sjælland og partiforeningen i Køge: Vælt Vilhelmsen.

SF skal have ny formand og landsledelse, fordi de ikke lytter til medlemmerne. Partiformand i Køge Torben Haack arbejder på højtryk for at gå sammen med alle de utilfredse menige partisoldater i hele landet.

- Det er jo ikke kun os, der føler, at vi overhovedet ikke bliver lyttet til. SF har aldrig været så topstyret som nu. Jeg stemte selv på Annette Vilhelmsen, men hun magter jo slet ikke opgaven. Den kommende tid skal vi prøve at redde SF og finde en, der kan overtage formandsposten, siger Torben Haack til DR Sjælland.

Vilhelmen skal skiftes ud på næste landsmøde

Partiforeningen i Køge får fuld opbakning fra Jørgen Baadsgaard, formanden for SF i hele den sjællandske storkreds, som vil have Annette Vilhelmsen skal skiftes ud senest på det kommende landsmøde.

- Hun er ikke slået igennem, så vi bliver nødt til at vælge ny formand og ny landsledelse, så der er overensstemmelse mellem ledelsen og medlemmerne, siger han.

Slukøret Flemming Stenild ovenpå krisemøde

SF's medlem af landsledelsen Flemming Stenild gik dybt nedbøjet fra mødet i landsledelsen i aftes. Et lille flertal bakkede op om, at folketingsgruppen skal acceptere, at DONG sælger en stor aktiepost til amerikanske Goldman Sachs.

Med sig til onsdagens krisemøde var Flemming Stenild udstyret med mandat fra den sjællandske storkreds til at kræve DONG-salget stemt ned eller i det mindste udskudt, så sagen kunne blive undersøgt.

Ingen af delene lykkedes som bekendt. Et snævert flertal bakkende Vilhelmsen op, om at SF accept til aftalen med Goldman Sachs.

Facebook
Twitter