SFO-børn må undvære strandtur på grund af ustabil mobildækning

I Nykøbing Sjælland kan en SFO ikke leve op til badereglerne fra Rådet for Badesikkerhed på grund af manglende mobildækning. Ergo må børnene undvære svømmeturen!

Strandnumre og information om alarmcentralen er gode anvisninger på stranden, hvis uheldet er ude. Men man kan bare ikke altid regne med, at der er mobildækning på lige netop den strand. (Foto: Casper Dalsgaard Sander © DR Sjælland)

Mens masser af børn og unge i disse dage boltrer sig ved landets mange strande, så må elever fra Skolerne i Nykøbing Sjælland kigge måbende til.

SFO-leder Anne Eliasen har nemlig forbudt sine ansatte at tage børnene med på stranden for at bade. Pædagogerne kan nemlig ikke være sikre på, at de kan komme i kontakt med alarmcentralen i tilfælde af ulykker.

-Man tager ikke chancen med andre folks børn. Det handler jo om liv, og vi er betroet det mest dyrebare, folk har, siger Anne Eliasen.

Særlige baderegler for børn i skoler og institutioner

For badeudflugter med børn i skoler og institutioner gælder nemlig særlige baderåd, blandt andet at pædagogerne skal medbringe mobiltelefon.

Men med dårlig mobildækning på stranden, kan Anne Eliasen og hendes kolleger ikke være sikre på, at de kan få kontakt til alarmcentralen.

- Så selvom vi kan overholde alle andre baderegler, så ved vi, at dækningen herude er dårlig, nogle gange ikke eksisterende. Derfor tager vi ikke børnene med til stranden, siger hun.

SFO-leder: Vi ville gerne kunne tilbyde svømmetræning

Det ærger SFO-lederen, som gerne så, at institutionen kunne bidrage mere med eksempelvis svømmetræning.

- Det ville betyde, at vi kunne træne børnene endnu mere i deres adfærd ved vandet. Vi bor med vand til alle sider, så det er altså vigtigt at børnene kan svømme og ved, de skal passe på. De skal lære, at de ikke bare skal kaste sig ud på en luftmadras og sejle derudaf, siger Anne Eliasen.

Men Anne Eliasen tør ikke tage chancen, så længe mobilsignalet er så ustabilt. Og derfor må børnene nøjes med det næstbedste på de varme sommerdage, nemlig vandbaner og spinklere i SFO'en.

IT-ordfører: Det vil tage år at løse opgave

Socialdemokraternes IT-ordfører Karin Gaardsted er selv rystet over at høre, hvilke konsekvenser den manglende mobildækning kan få.

Men selvom Christiansborg-politikerne gør, hvad de kan for at forbedre infrastrukturen, og netop har besluttet at fordoble lånepuljen til kommuner, der vil forbedre infrastrukturen, så kan der gå år, før opgaven er løst, siger Karin Gaardsted:

- Der sker noget hver eneste  dag. Vi samarbejder med både kommuner og teleselskaber. Og der er det vigtigt, at kommunerne får kortlagt hvor nøjagtigt er det, der er en alt for dårlig dækning, for de huller skal vi have fyldt ud, siger Karin Gaardsted.

 

Facebook
Twitter