Sjællændere er danmarksmestre i pendling

Før var det især akademikere, der satte sig i toget eller bilen. Nu er både ufaglærte og faglærte begyndt at pendle længere.

Borgere i Region Sjælland er Danmarksmestre i pendling. I snit pendler de 65 km tur/retur om dagen. (Foto: Henrik Hachel)

Borgerne i Region Sjælland er danmarksmestre i pendling. Det viser en ny analyse fra Danske Regioner.

De pendler næsten 65 kilometer tur/retur i gennemsnit, mens jyderne pendler cirka 20 kilometer mindre. Borgerne i Region Hovedstaden kan derimod klare sig med 32 kilometer til og fra arbejde.

Hvor det før især var akademikere, der satte sig i toget eller bilen og smuttede ind til jobbet i hovedstaden, så viser tallene, at ufaglærte og faglærte er begyndt at pendle længere.

En af dem, der er med til at trække statistikken op i Region Sjælland, er Niels Olsen fra Lundby. Sidste år pendlede han i en periode 330 km til Sønderjylland hver dag. Og 330 km hjem igen – fordi hans arbejdsplads FH Service Baneteknik i Fensmark havde brug for ham der.

- Det var valget mellem at tage det eller komme til at gå arbejdsløs. Så jeg valgte køreturen , siger han.

I dag pendler han ”kun” til København og tilbage. Og hvor meget af dagen før gik med telefonsamtaler, lydbøger og radio i bilen, er der nu blevet mere tid til sport, venner og familie.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.