Sjællands unge drikker mindre igennem

Sjælland er under landsgennemsnittet, når det kommer til at drikke igennem jævnligt.

Sjællands unge drikker mindst igennem, men det kan have sine bagsider at være afholdsung. Det har 25-årige Camilla Elisabeth Schjørring Knudsen fra Stigs Bjergby ved Mørkøv oplevet. (Foto: PRIVATFOTO)

Sjællandske unge er de unge i landet, der ligger lavest, når det kommer til jævnligt at drikke igennem, hvor man bæller fem eller flere genstande ved samme lejlighed.

I følge danskernes sundhedsprofil drikker 23,5 procent af de sjællandske unge jævnligt fem eller flere genstande ved samme lejlighed, mens landsgennemsnittet er på 29,5 procent.

Men flere unge oplever, at det kan være svært at få et godt, socialt netværk, hvis man vælger at droppe alkoholen.

Det har 25-årige Camilla Elisabeth Schjørring Knudsen fra Stigs Bjergby ved Mørkøv prøvet.

- Hvis jeg blev inviteret til fester, sagde jeg generelt bare nej, og jeg tror, at jeg ville have haft et større netværk, hvis jeg havde drukket mere. Det havde nok gjort nogle ting nemmere i forhold til ikke at føle sig så alene, som jeg godt kunne gøre, siger

hun.

Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden lancerede i 2014 kampagnen Fuld af Liv, som skulle få de unge til at drikke mindre.

De skal ikke nødvendigvis holde helt op med at drikke, fortæller projektchef Peter Dalum.

- Hvis man overhovedet ikke drikker, vil man ofte føle sig en smule ekskluderet af de fællesskaber, der er. Vi synes også, at det er et problem. Vi er nødt til at få skabt en kultur, hvor man kan være med, selv om man ikke drikker meget, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.